Kemény Dénesnek a mai mérkőzés is sokat segíthet a döntésében

Vágólapra másolva!
2008.06.25. 17:31
A férfiválogatott olimpiai felkészülésének legfontosabb napjai következnek: szerdán mérkőzés az Egyesült Államok ellen, majd ING-kupa Szombathelyen, hogy aztán Kemény Dénes névsorolvasásba kezdjen…
Kis Gábor
Fotó: Mirkó István (archív)
Kis Gábor
Kis Gábor
Fotó: Mirkó István (archív)
Kis Gábor
Ötödik hét. Ennyi ideje edz együtt az olimpiára készülő magyar férfiválogatott. Ötödik hét. Az egyik legfontosabb. Az izgalom a tetőfokára hág, nagy kérdés, kik lesznek azok, akiket magával visz az Európa-bajnokságra (július 4–13., Málaga) Kemény Dénes, egyúttal kik azok, akik gyakorlatilag lemondhatnak álmukról, hogy Pekingben hőssé váljanak. Nagy az izgalom, mindazonáltal ez nem mehet a teljesítmény rovására – leplezni kell tehát a feszültséget, ami nem könnyű feladat.

Ebben segít sokat ez a hét, kezdetnek az amerikaiak elleni edzések és a szerdai meccs. A genovai Világliga-döntőben ezüstérmet szerző Egyesült Államok együttese hétfőn érkezett Budapestre, kedden már kétkapus tréningen gyűrte egymást a két társaság. Terry Schroder kapitány átalakult csapatában a húzónév továbbra is Tony Azevedo (az ausztrálok ellen 11–10-re megnyert elődöntőben és a szerbekkel szemben 7–3-ra elveszített fináléban is két gólt szerzett), de Ryan Bailey és Ronald Beaubien neve is ismerős lehet a pólót kedvelő szurkolóknak.

Szerdán 18 órakor hivatalos mérkőzésen, a Sport1 élő közvetítése mellett megmérkőzik egymással a magyar és az amerikai válogatott, méghozzá nem mindennapi helyszínen: Leányfalun, a strandon! A kezdeményezés remek, csodálatos volt pénteken a szolnoki strandon megtartott, románok elleni mérkőzés is. Mert nem vitás, nagyságrendekkel magasabb az élvezeti értéke egy, a szabadban megtartott meccsnek!

Leányfalun egyébként két évvel ezelőtt Szlovákia ellen vívott felkészülési találkozót a magyar válogatott: akkor 17–8-ra nyertek a mieink úgy, hogy a szünetben még 6–5-re a rivális vezetett. Ebből könnyű kikövetkeztetni, a közönség fergeteges harmadik és negyedik negyedet láthatott (kétszer 6–1) – Varga Dániel négy góllal lett a mezőny legeredményesebb játékosa. A keménynek ígérkező parti (az amerikaiak elleni mérkőzések rendre nagy fizikai megterheléssel járnak) mindazonáltal csak szimpla felvezetése a hét végi szombathelyi ING-kupának, amelyen a németek, a montenegróiak és a görögök elleni kell bizonyítaniuk a játékosoknak. Igen, bizonyítaniuk, hiszen Kemény Dénes ezt követően hirdeti ki Európa-bajnoki csapatát, amely nagy valószínűséggel egyet jelent majd a pekingi együttessel is.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik