A második vereség, a házigazdák is legyőzték Godova Gábor gárdáját

Vágólapra másolva!
2007.08.23. 18:40
A Godova Gábor szövetségi kapitány által irányított magyar női vízilabda-válogatott az oroszországi Kirishiben zajló olimpiai kvalifikációs tornán elszenvedte második vereségét is. Ezúttal a házigazda orosz együttes bizonyult jobbnak a mieinknél, méghozzá két góllal. A találkozó csak a negyedik játékrészben dőlt el, az utolsó felvonást még 6-6-ról várták a felek, ám végül az oroszok négy, mi viszont csak két gólt szereztünk.

A magyar együttes két győzelemmel - Németország és Csehország -, valamint a szerdai vereséggel - Hollandia - várta az oroszok elleni találkozót. A torna házigazdái egy döntetlen mellett - Hollandia - további két alkalommal - Németország és Csehország -győzni tudtak.

A mérkőzés első gólját emberelőnyből az oroszok szerezték, alig több mint egy perc telt el akkor a találkozóból. Gólnélküli percek következtek, egészen a következő magyar kiállításig, amelyben ismét dobott góllal büntettek a házigazdák.

Már a játékrész fele eltelt, amikor a rutinos Stieber Mercedes révén szépítettünk, de a játékrész vége előtt egy másodperccel az oroszok gólt szereztek, visszaállítva a kétgólos különbséget.

A második negyed azonban egyértelműen miénk volt! Stieber előbb egyre csökkentette a különbséget, majd Szücs Gabriella egyenlített. A hajrában az oroszok ugyan visszavették a vezetést ismét, de az utolsó másodpercek ezúttal nekünk hoztak szerencsét és találatot: Tomaskovics Eszter talált a házigazdák kapujába.

Félidőben 4-4, semmi nem dőlt el.

A harmadik negyed két Szmurova góllal indult, mindkettőt emberelőnyből szerezte, de Pelle Anikó szépített, majd Drávucz Rita egyenlített.

A záró felvonás érdemi része Zantleitner Kriszta találatával indult, először vezettük a találkozón és sajnos később kiderült, utoljára.

Három perc alatt zsinórban három gólt lőttek az oroszok, amely magyar részről válasz nélkül maradt, így hiába csempészett vissza némi remény Stieber a vége előtt másfél perccel és csökkentette a hátrányt minimálisra, az oroszok Szmurova góljával megint elhúztak kettővel, amely előnyüket a végéig meg is tudták tartani.

Csoportunkban a harmadik helyen zártunk, így a görögökkel játszhatunk az ötödik helyért szombaton. Az olimpiára a tornagyőztes kvalifikálja magát, míg a 2-6. helyért játszó csapatoknak sem kell végleg lemondaniuk Pekingről, hiszen 2008. márciusában a trieszti világselejtezőben még lesz lehetőség olimpiát érő kvótát szerezni.

KIRISHI, OROSZORSZÁG, EURÓPAI KVALIFIKÁCIÓS TORNA AZ OLIMPIÁRA:

B CSOPORT:
Oroszország – Magyarország 10-8 (3-1, 1-3, 2-2, 4-2)
Góllövőink: Stieber 3, Tomaskovics, Szücs, Drávucz, Zantleitner, Pelle
Hollandia – Csehország 23-2
A B-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Oroszország 4 3 1 63–34 10
2. Hollandia 4 3 1 50–22 10
3. Magyarország 4 2 2 40–30 6
4. Németország 4 1 3 40–45 3
5. Csehország 4 4 23–85 0

A CSOPORT:
Spanyolország – Görögország 9-8
Olaszország – Ukrajna 22-5

AZ A-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Olaszország 3 2 1 39–19 7
2. Spanyolország 3 2 1 33–24 6
3. Görögország 3 1 1 1 42–22 4
4. Ukrajna 3 3 17–66 0

Az elődöntő párosítása:
Oroszország Spanyolország
Olaszország Hollandia

Az 5. helyért:
Magyarország Görögország

A 7–9. helyért:
Csehország Ukrajna

A 7. helyért:
Németország a Csehország-Ukrajna mérkőzés győztese
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik