A Kemény-csapat már a Világliga berlini nyolcas szuperdöntőjében

Vágólapra másolva!
2007.07.20. 20:37
Második mérkőzését is megnyerte a magyar férfi vízilabda-válogatott a Világliga európai 2. csoportjának második selejtezőkörében, a spanyolországi Portugaletében, s mivel az első, budapesti tornán is mindannyiszor győzött, csoportelsőként bejutott a sorozat berlini Szuperdöntőjébe.
Kiss Gergely két góllal járult hozzá a magyar csapat magabiztos sikeréhez
Farkas József
Kiss Gergely két góllal járult hozzá a magyar csapat magabiztos sikeréhez
Kiss Gergely két góllal járult hozzá a magyar csapat magabiztos sikeréhez
Farkas József
Kiss Gergely két góllal járult hozzá a magyar csapat magabiztos sikeréhez

A spanyolországi Portugaletében ragyogó idő fogadta a csapatokat, számunkra pedig azért is fontos volt a mérkőzés, mert a győzelem esetén a magyar csapat kijut Berlinbe, a Világliga nyolcas szuperdöntőjébe.

Ugyanakkor Kemény Dénes nem nevezte a találkozóra Szécsi Zoltánt, Benedek Tibort és Fodor Rajmundot sem.

A kezdés után a románok szerezték meg a labdát, de Baksa László nemcsak az ezt követő lövést, de a megítélt ötméterest is hárította.

KEMÉNY DÉNES ÉRTÉKELÉSE

"Feljavultunk a helyzetkihasználásban, ugyanakkor a védekezésünk megbízható maradt. Úgy gondolom, hogy ez a meccs is, mint a többi, sok olyan tapasztalatot nyújt nekem, amit hasznosítani tudok majd az olimpiai felkészülés és a pekingi szereplés szemszögéből. Megyünk tovább" - zárta rövidre értékelését a mester.
Az első gólt így Varga Dániel révén a magyar csapat szerezte, igaz az egyenlítés ekkor még nem maradt el.

Eddig volt szoros a mérkőzés, hiszen ezután zsinórban hat találatot jegyezhetett a Kemény-csapat, így végződött az első negyed.

A győzelmet ezután sem fenyegette semmi, 10-4-es magyar előnnyel mentek a csapatok a nagyszünetre.

A játék képe csak annyit változott, hogy Kiss Gergőék kicsit visszavettek a tempóból, de a kiharcolt előnyt így is tovább tudták növelni.

Végül a mérkőzés tizenegy gólos, 17-6-os magyar győzelmet hozott, így csoportelsőként bejutottunk a Világliga berlini nyolcas szuperdöntőjébe, melyet augusztus 7. és 12. között rendeznek majd.

FÉRFI VILÁGLIGA, PORTUGALETE

MAGYARORSZÁG – ROMÁNIA 17-6 (7-1, 3-3, 4-1, 3-1)
Portugalete, 200 néző
V: Tulga (török), Vuletic (horvát)
Gólszerzők: Hosnyánszky 3, Madaras 3, Kiss Cs. 3, Varga Dénes 2, Kiss G. 2, Biros 2, Varga Dániel, Molnár T., ill. Radu 2, Kádár 2, Iosep, Dunca
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik