Második mérkőzését is megnyerte Kemény Dénes együttese

Vágólapra másolva!
2007.07.05. 18:56
A román válogatott után a spanyolt is megverte a magyar férfi vízilabda-válogatott a Világligában. Kemény Dénes együttese jól kezdett, hét góllal is vezetett, de a végére kissé kiengedett, és szorosabb lett a végeredmény.

A románok elleni hatgólos siker után a spanyol válogatott volt a magyar együttes következő ellenfele. Kemény Dénes legénysége jól kezdett, Kiss Gergely mindjárt az első percben bevette az ibériaiak hálóját.

Lendületben maradt a magyar együttes, Varga Dániel, Biros Péter és Kis Gábor négyre növelte az előnyt. Piralkov a játékrész utolsó percében ugyan szépíteni tudott, de Kiss Gergely gondoskodott róla, hogy a mieink négygólos vezetéssel zárják az első negyedet.

A második felvonás is jól indult, Madaras hatalmas bombája kötött ki a spanyol hálóban. Kapust is cseréltek a vendégek, de ez kezdetben nem vezetett eredményre: a védekezésben és támadásban is remeklő magyar csapat 9-2-re elhúzott.

A negyed végén azonban kicsit csökkent a koncentráció, és a spanyolok távoli lövésekkel felzárkóztak 9-5-re.

A harmadik játékrészben sokáig nem esett gól, közel négy percnek kellett eltelnie, hogy megzördüljön a háló: Varga Dániel remek passzát Benedek vágta a kapu bal oldalába.

A spanyolok egy emberelőnyös helyzet után találtak be, de az utolsó negyedre így is négygólos előnnyel érkezett Kemény Dénes csapata.

A záró nyolc perc Madaras Norbert góljával kezdődött, de utána kétszer a spanyolok lőttek gólt, hosszú idő után zárkóztak fel három gólra. Sőt, a rutinos Ivan Perez egy kihagyott magyar emberelőny után 11-9-re hozta fel a spanyol gárdát.

Szerencsére Biros Péter villant egyet, három perccel a vége előtt középről hatalmas gólt lőtt, ezzel beállította a végeredményt. A magyar csapat 12-9-re, három találattal nyerte meg a második meccset.

VÍZILABDA, VILÁGLIGA

MAGYARORSZÁG - SPANYOLORSZÁG 12–9 (5–1, 4–4, 1–1, 2–3)
Hajós uszoda, 2000 néző
V: Hausche (német), Tomic (horvát)
Gól – emberelőnyből: 9/3, ill. 6/1
Kipontozódott: Gór-Nagy (21. p.)
Sárga lap: Rafael Aguilar (24. p.)
A csoport másik mérkőzésén: Horvátország–Oroszország 11–7 (3–1, 1–1, 2–2, 5–3)
Szabadnapos: Románia
MAGYARORSZÁG
Baksa - Fodor, Varga Dániel 1, BIROS 2, Molnár T., KISS G. 2, Benedek 2
Cs: Madaras 2, Gór-Nagy, Kis G. 1, Szivós, VARGA DÉNES 2
SPANYOLORSZÁG
I. Aguilar - R. Perrone 1, Minguell, Molina 1, Gallego, F. PERRONE 3, Martin
Cs: M. Garcia, PÉREZ 1, X. Garcia 1, Piralkov 2, Valles


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik