FINA: először lett magyar elnöke a vízilabda technikai bizottságának és edzőbizottságának

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.07.03. 10:37
Először lett magyar elnöke a FINA-ban a vízilabda technikai bizottságnak és az edzőbizottságnak. Előbbi tisztséget Molnár Tamás háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázónk, utóbbit Kemény Dénes háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitányunk tölti be – jelentette be Facebook-oldalán Fürjes Balázs államtitkár, nemzetközi sporteseményekért felelős kormánybiztos, a FINA Büro tagja.

„Ma utolsó ülését is megtartotta a FINA, a vizes sportok világszövetségének elnöksége Budapesten a vizes vb alkalmából – írta Fürjes Balázs.Egy éve dolgozunk azért, hogy a bíráskodás és szabályalkotás, -alkalmazás szempontjából roppant kritikus vízilabda sportág élére a nemzetközi szövetségben számunkra kedvező személy, lehetőleg magyar szakember kerüljön. Aki aztán profin, tisztességgel és elfogulatlanul végzi a munkáját! Ez két tisztséget jelent: a vízilabdában mindenért felelős technikai bizottság elnöki tisztjét és az edzőbizottság vezetését.”

A FINA (Nemzetközi Úszószövetség) ma döntött:

„Molnár Tamás lett a FINA technikai bizottságának elnöke, Kemény Dénes pedig a vízilabda edzőbizottságának elnöke! Legendákról van szó, megtiszteltetés nekem, hogy együtt dolgozhatunk! Fiúk, a döntés néhány perce született a FINA elnökségi ülésen, szívből gratulálok Nektek elsőként!” – olvasható Fürjes Balázs posztjában.

Hangsúlyozta, hogy tovább dolgoznak azért, hogy a vízilabda még pörgősebb, látványosabb és követhetőbb legyen, hogy jól képviseljék a magyar érdekeket külföldön is, hogy a sportág fejlődjön a világ minél több országában és kontinensen, és a mezőny erősebb és kiegyenlítettebb legyen.

Kiemelte, hogy még sohasem vezette magyar sportszakember a nemzetközi szövetség vízilabda technikai bizottságát és edzőbizottságát.

„A FINA összes szakágának technikai bizottságába beválasztottak egy magyar szakembert, így természetesen minden szakág vezetésében biztosított a magyar jelenlét, a high diving kivételével. Szívből gratulálok Kelemen Ildikónak, Szájer Péternek és Fodor Szabolcsnak is, sok sikert munkájukhoz!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik