Vizes vb: senki sem érti, hogyan lett műúszó Hungler Szabinából

M. I. P.M. I. P.
Vágólapra másolva!
2022.06.12. 12:40
null
Senki sem érti, hogyan lett műúszó Hungler Szabinából (Fotó: mszusz.hu)
A magyar műúszóválogatott rangidős versenyzője, Hungler Szabina Mercédesz gyerekkorában nem szerette, ha víz ért a fejéhez – most egyéniben is indul a világbajnokságon.

 

Utálta a vizet Hungler Szabina Mercédesz, aki a műúszók között egyéniben is indulhat az idei világbajnokságon – gyerekkorában senki sem értette, hogyan választhatta épp ezt a gyönyörű vizes sportot.

„Már attól is rosszul voltam, ha a fejemet víz érte. Óvodáskoromban nem is ment jól az úszás, nagyjából megtanultam valahogy, de itt ki is fulladt az egész – kezdte nevetve az Aqua Szinkronúszó SE Európa-bajnoki bronzérmes versenyzője. – Kisgyerekkori trauma lehetett, úgy tanítottak úszni, hogy az oktató egy hosszú rúddal betolt a medence közepére, a rudat kihúzta és mondta, hogy ússzak. Én meg üvöltöttem, hogy de hát nem tudok! Mikor az egykori tanítómnak mesélték, hogy elmentem műúszónak, hitetlenkedve kérdezett vissza: kicsoda?! Szabina?”

(Fotó: mszusz.hu)
(Fotó: mszusz.hu)

A már 21 éves válogatott versenyző kezébe a kötelező általános iskolai úszáson került egy a sportágat népszerűsítő szórólap.

„Amikor láttam, hogy az uszodában, ahova jártunk, van szinkronúszó-egyesület, megkértem édesanyámat, hogy menjünk el egy edzésre. Ő meg nézett csodálkozva, hogy jó, de hát vízbe? Nem értette, minek. Én azért vittem magammal fürdőruhát, törülközőt, aztán annyira tetszett, hogy mondtam rögtön: én itt maradok” – elevenítette fel, hogyan csöppent mégis a sportágba.

Noha ő a rangidős a válogatottban, nem az a típus, aki igyekszik a többieknek tanácsot adni. Bár ez a beszélgetés során nem úgy tűnt, saját bevallása szerint kicsit zárkózottabb az átlagnál: közvetlenül a program elkezdése előtt a versenyeken is inkább befelé figyel, magára koncentrál.

„Mielőtt vízbe ugrunk, megbeszéljük, ki mire figyeljen, mi hogyan legyen – én itt már nem nagyon fogom fel, amit mondanak. Kizárom a külvilágot, nem is tudnám visszamondani ilyenkor, miről is volt szó. Ha másra figyelnék, kizökkennék. A vízben ettől nem rontok, egyszerűen csak ilyen beállítottságú vagyok” – magyarázta az Európa-bajnoki bronz­érmes sportoló.

Hungler Szabina Mercédesz az egyéni kűr mellett a csapat rövid programban, az akrobatikus kűrben és a kombinációs kűrben is vízbe ugrik a világbajnokságon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik