Vizes vb: a szerbek szétkapták az olaszokat, mint tavaly minket…

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.06. 22:10
null
A görögök remekelnek ezen a vb-n, kevésen múlt a döntő (Fotó: MTI)
A szerb válogatott látványos, magabiztos játékot bemutatva gyakorlatilag az első félidőben lelépte az olasz csapatot a kazanyi világbajnokság férfi vízilabdatornájának elődöntőjében. Az Európa-bajnok együttes a nagyszünetben már 8–2-re vezetett, Olaszország ezután kozmetikázta az eredményt.

A szerbek úgy kezdtek az olaszok ellen, hogy az jutott eszünkbe, de jó, hogy Benedek Tibor együttese helyett az olaszok jutottak tovább, és kapták ezt a hatalmas pofont. Persze ez nem igazi sportemberi hozzáállás, és lehet, hogy mi többre lettünk volna képesek Dejan Szavics együttese ellen, de mi is csak pislogtunk, hogy egy 4–0-s rohammal, kegyetlenül jó játékkal elhúzott Szerbia a találkozó elején.

Alessandro Campagna játékosai csak kóvályogtak a medencében, úgy tűnt, azt sem tudják, hol vannak. A nagyszünetben már 8–2-re vezetett Szerbia, gyakorlatilag formalitássá vált a második félidő. Kicsit azért átéreztük az olaszok problémáját. A mérkőzés hasonlított a tavalyi budapesti Európa-bajnokság döntőjére, amelyben a szerbek a Margitszigeten vezettek 7–2-re két negyed után a Benedek-csapat elleni döntőben.

A harmadik és negyedik negyedben aztán visszavettek/tartalékoltak a szerbek, az olaszok ebben a szakaszban legalább „egálos” meccsre voltak képesek. A szerb győzelem azonban egy pillanatig sem forgott veszélyben.

KORÁBBAN

A horvát válogatott jutott elsőként a döntőbe. Az olimpiai bajnok, vb-bronzérmes válogatott nagyon megszenvedett a görögök ellen, akiket csak ötméteresekkel győzött le.

A drámai mérkőzésen a görög válogatott többször is vert helyzetből állt fel. A legvégén két perc volt hátra, amikor a horvátok még 10–8-ra vezettek. Emmanuil Milonakisz azonban előbb szépített, majd Hrisztodulosz Kolomvosz ki is egyenlített.

Az ötméteresek döntöttek tehát, s ezúttal az ausztrálokat a negyeddöntőben ebben a műfajban felülmúló görögök vesztettek. A horvátok mind az ötször betaláltak, a végén Andelo Setka lőtte fináléba az övéit.

VIZES VB
FÉRFI VÍZILABDA, ELŐDÖNTŐ
Szerbia–Olaszország 10–6
(4–0, 4–2, 1–2, 1–2)
KÉSŐBB
Horvátország–Görögország 10–10 (3–1, 2–3, 3–2, 2–4) – ötméteresekkel 5–3
KORÁBBAN
AZ 5–8. HELYÉRT
Magyarország–Egyesült Államok 13–9
(4–2, 3–2, 2–2, 4–3)
Montenegró–Ausztrália 11–8
(4–1, 1–1, 4–4, 2–2)
A 11. HELYÉRT
Kazahsztán–Dél-Afrika 11–7
(4–2, 1–2, 2–1, 4–2)
A 9. HELYÉRT
Kanada–Brazília 7–7
(2–2, 1–1, 2–3, 2–1) – ötméteresekkel 5–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik