Vizes vb: Tudjuk, kire kell figyelnünk – Maro Jokovic

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2017.07.29. 16:50
Nem ünnepelték a szerbek elleni győzelmet a horvát vízilabdázók, Maro Jokovic, a rivális olimpiai bajnok klasszisa pedig bízik benne, hogy szombat este (20.30-tól) az utolsó akadályt is leküzdi csapata az aranyéremhez vezető úton.

Hatalmas győzelmet aratott az elődöntőben az olimpiai bajnok és címvédő Szerbia ellen a horvát válogatott, ám a 12–11-es győzelem után nincs idő az ünneplésre. A csapat balkezes klasszisa, Maro Jokovic állítja, csak akkor nyerhetnek szombat este, ha minél hamarabb túllépnek a szerbek elleni sikeren.
Hatalmas győzelmet aratott az elődöntőben az olimpiai bajnok és címvédő Szerbia ellen a horvát válogatott, ám a 12–11-es győzelem után nincs idő az ünneplésre. A csapat balkezes klasszisa, Maro Jokovic állítja, csak akkor nyerhetnek szombat este, ha minél hamarabb túllépnek a szerbek elleni sikeren.

„Egyénileg és csapatként is az a legfontosabb, hogy megnyugodjunk a döntő előtt, ami sosem egyszerű, pláne akkor, ha Szerbiát győzted le az elődöntőben – mondta Maro Jokovic. – Az olimpiai, világ- és Európa-bajnoki címvédőt ütöttük el a döntőbe jutástól, egy pokolian erős csapatot. Normál esetben az ilyen győzelmet ünneplés követné, nekünk viszont a lefújás után le kellett zárnunk a meccset magunkban. Most Magyarország következik, a házigazda, több ezer szurkolóval a lelátón. Végig higgadtnak és türelmesnek kell maradnunk, de szerencsére ez a két tulajdonság az egész világbajnokságon jellemző volt ránk. Akkor sem estünk kétségbe, ha hátrányba kerültünk, az olaszok és a szerbek ellen sem vesztettük el a fejünket, nem voltunk fegyelmezetlenek. Ez azért lényeges, mert a kiélezett találkozók többnyire az utolsó percekben dőlnek el, és nagyon fontos, hogy erre a periódusra tiszta fejjel érkezzünk meg.”

A 29 esztendős klasszis szerint nem szabad elhinniük, hogy a szerbek legyőzésével máris megnyerték a vébét, de fontos, hogy kellő önbizalommal ugorjanak vízbe.

„Önbizalom nélkül nincs esélyünk a fináléban, de ezen a téren nincs problémánk – folytatta a Jug Dubrovnik balkezese. – A szerbek elleni meccs megmutatta, mekkora erő lakozik bennünk, a győzelem után végképp nem kell kételkednünk abban, hogy együtt igazán nagy tetteket vihetünk véghez. Bízom az aranyéremben. Tudom, roppant erős magyar együttes vár ránk, de eddig minden akadályt leküzdöttünk. Csütörtök este a világ legerősebb válogatottján jutottunk túl, ha ezen az úton folytatjuk, csodálatos szombat esténk lehet. Nem akarok tippelni, nem tudom, mi történik majd a vízben, csak azt, hogy mindent kiadunk magunkból.”

A kérdés ugyanakkor: lehet-e még egyszer annyira magas szinten játszani, mint a szerbek elleni elődöntőben? Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó nem hezitált a válasszal.

„Azt hiszem, még több van bennünk. Ami a magyar válogatottat illeti, a legnehezebb feladatunk az lesz, hogy tartsuk az általa diktált tempót. Több meccsét is láttuk a vébén, nagyon magas sebességi fokozatban játszik, sokat úszik és gyorsan. A legveszélyesebb magyar játékos? Tudjuk, kire kell figyelnünk, de ezt inkább nem osztjuk meg a magyar sajtóval.”

A magyarok mellett a telt házas Hajós uszodára, és a hangulatra is készülnek a horvátok.

„Az egyetlen, amit tehetünk, hogy kizárjuk a külvilágot. Nem lesz egyszerű, de nincs más esélyünk, csakis magunkkal szabad foglalkoznunk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik