Vízilabda: Vigvári Vincének nem volt ellenszere az ifik között

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.11.24. 14:28
Címkék
Az UVSE 17 éves vízilabdázója, Vigvári Vince két meccsen tizennyolc góllal segítette nehéz helyzetben lévő csapatát az ifjúsági bajnokságban.

A férfi vízilabda ob I-ben és az ifjúsági pontvadászatban eddig sem fukarkodott a gólokkal az UVSE 17 éves kiválósága, Vigvári Vince, aki a múlt hét végén még az ő mércéjével mérve is remekelt, amikor másfél tucat alkalommal rezegtette meg az ellenfelek hálóit a korosztálya bajnokijain.Vigvári Vince, aki a múlt hét végén még az ő mércéjével mérve is remekelt, amikor másfél tucat alkalommal rezegtette meg az ellenfelek hálóit a korosztálya bajnokijain.

Vigvári Vince két meccsen 18 gólt lőtt az ifik között Fotó: Varga Jennifer/UVSE
Vigvári Vince két meccsen 18 gólt lőtt az ifik között Fotó: Varga Jennifer/UVSE

Vigvári Vince két meccsen 18 gólt lőtt az ifik között  •  Fotó: Varga Jennifer/UVSE

Szombaton a lilák ifiegyüttese Kaposváron 28–2-re nyert, vasárnap a már jóval nagyobb játékerőt képviselő Vasas vendégeként 16–11-re győzött, és őrizte meg hibátlan mérlegét. Vigvári Vince az előbbi találkozón tízszer, utóbbin nyolcszor volt eredményes.

„Örülök, hogy így sikerült a hétvége, mert elég nehéz időszakot élünk. Úgy alakultak a dolgok, hogy a felnőtt- és az ificsapatnál is sok a hiányzó, ezért már három-négy meccse játszom végig, ami kicsit megterhelő. És pont amiatt, hogy kevesebben vagyunk, jobban számítanak rám a társak, és én is többet várok el magamtól. Néhányszor már megtörtént, hogy tízszer is betaláltam egy mérkőzésen, de azért ez az ellenféltől függetlenül sem mindennapos, így nagyon örülök, hogy újra sikerült. Azzal a gondolattal érkeztem Kaposvárra, hogy ha már ilyen messzire eljöttem, csináljak is valami élvezhetőt, szórakoztatót. A Vasas elleni meccs pedig sokáig szoros volt, végig százszázalékosan kellett koncentrálni.”

Érdekesség, egyben nagyszerű mutató, hogy Vince a tíz gólját tizenegy kísérletből érte el. Így inkább arra lettünk kíváncsiak, mi történt annál az egyetlen elpuskázott lövésnél?

„Picit elkönnyelműsködtem. Volt már pár gólom, és egy új dolgot akartam kipróbálni. Semmi nagyképűt, csak máshogyan szerettem volna elhúzni a labdát a kapus mellett, aki szögletre tudta pöckölni. De aztán tíz másodperccel később sikerült javítanom.”

Vigvári Vince (8) az ob I-ben is remek teljesítményt nyújt Fotó: Varga Jennifer/UVSE
Vigvári Vince (8) az ob I-ben is remek teljesítményt nyújt Fotó: Varga Jennifer/UVSE

Vigvári Vince (8) az ob I-ben is remek teljesítményt nyújt  •  Fotó: Varga Jennifer/UVSE

A fiatal pólós nemcsak a korosztályos bajnokságban mutatott játékával lehet elégedett, hanem az ob I-es teljesítményével is. A Vincze Balázs irányította, számos utánpótláskorú vízilabdázót foglalkoztató UVSE tizenkét bajnoki forduló után hat győzelemmel, egy döntetlennel és öt vereséggel a középmezőny elején tanyázik. Legutóbb éppen a bajnoki és BL-címvédő Ferencvárost fogadta otthonában a gárda, és kapott ki 15–3-ra. Az összecsapás pikantériája az volt, hogy nem sokkal korábbi egyesülete, és nem utolsósorban öccse ellen ugrott vízbe a 19 éves Vigvári Vendel.

„Összességében nem panaszkodhatunk az ob I-es szereplésünkre – folytatja Vince. – A Fradi ellen megkaptuk az első nagy zakót, és nem hiszem, hogy lesz még ilyen. A meccs előtti beharangozóra engem kért fel a klubom, és elmondtam, a tisztes helytállás a célunk. Vendel egyből szólt, hogy ő már nem dől be az ilyen dumáknak, mert az összes nagy csapat ellen kiélezett mérkőzéseket játszottunk. A tizenkétgólos vereségnek nem, de annak örültem, hogy ilyen komolyan vett minket az ellenfél.”

Az összecsapáson Vince egyszer, Vendel kétszer tudta bevenni a kaput, de az idősebb Vigvári azóta már a Honvédnak is lőtt kettőt, így a testvérek közötti góllövőversenyben átvette a vezetést. Eddig mindketten tizenkét meccsen játszottak az ob I-es évadban, és Vendel most 33, Vince 32 találatnál jár.

„Már ő vezet? – játssza el mosolyogva meglepettségét Vince, aki természetesen tisztában van a számokkal, hiszen a fivérek között igen gyakori téma, hogy éppen ki áll jobban. – Akkor igyekszem majd újra megelőzni, de természetesen nagyon örülök, hogy neki is szépen alakul a szezonja. Na, jó, azt is tudom, hogy Vendel egy kicsit jobb lövőszázalékkal tart ennyi gólnál.”

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik