A tavalyi év végén úgy döntött, klubot vált, és a KSI-ből az UTE-ba igazolt az egyik legígéretesebb hazai utánpótláskorú öttusázó, a 20 éves Gulyás Michelle, aki most nyolchetes kemény felkészülés végéhez ért, és a jövő héten már a budapesti Peridot nemzetközi fedett pályás versenyen áll rajthoz.

Gulyás Michelle alapos felkészülés után várja a versenyeket Fotó: Szilágyi Dénes

Gulyás Michelle alapos felkészülés után várja a versenyeket  •  Fotó: Szilágyi Dénes

„Az utóbbi időben több atlétikai és vívóversenyen is elindultam, hiszen nyilvánvaló volt, hogy az öttusa ezen két számában kell a legtöbbet fejlődjek – mondja Michelle. – Remélem, az elvégzett munka jövő hét végén már látszódni fog. A Peridot izgalmas versenynek ígérkezik, picit meg is lepődtem, hogy ilyen sokan neveztek.”

A budapesti felnőttviadal az előzetes nevezések alapján egy kisebb világkupának is beillik, na de magára a rendes világkupára sem kell sokat várni, március végén már az olimpiai kvótáért megy a harc a magyar fővárosban, majd áprilisban Szófia két vk-versenynek is a házigazdája lesz, aztán jön a vk-döntő – egyenlőre még bizonytalan helyszínen.

„Márciusban a budapesti lesz az első világkupám. Arra számítok, hogy ez a mostani verseny megadja az alaphangot. Azért is kellett a kemény felkészülés, mert szinte kéthetente lesznek a fontos versenyek, nem szeretnék kimerülni, bírni akarom szusszal. Bizakodva és izgatottan várom a világkupát, és örülök, hogy újra sorban jönnek a megméretések, elvégre a versenyélmények miatt öttusázom. Optimista vagyok az előttem álló feladatokkal kapcsolatban.”

Nemrégiben a férfi és a női öttusa-válogatott a Kanári-szigeteken vett részt tíznapos edzőtáborban, az UTE fiatalja azonban nem szerepel az összetartáson készült csapatképeken.

„Miután a közelmúltban váltottam klubot, nem szerettem volna az edzőim nélkül folytatni a felkészülést, ezért most ezt az edzőtábort kihagytam. Az új ingerek itthon is megvannak, az edzéseim magas szinten folynak, és leginkább a vívás miatt maradtam itthon. A BVSC-ben válogatott párbajtőrözőkkel tudok készülni, és a versenyek előtt nem akartam kiszakadni ebből a munkából.”

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport