Kézilabda: a gólkirályjelölt Urbán-Patocskai Csongor érzi a bizalmat

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.02.20. 17:18
null
Az U20-as élvonalbeli fiú kézilabda-bajnokság Nyugati csoportját vezető Balatonfüred gólkirályjelölt szélsőjét, Urbán-Patocskai Csongort kérdeztük az évad eddigi részéről.

Jó úton jár, hogy bejusson az évad végi négyes döntőbe (vagyis megszerezze az első két hely valamelyikét az alapszakaszban) a Balatonfüred Kézilabda Akadémia U20-as fiúcsapata, amely jelenleg két ponttal vezeti a Nyugati csoportot a második Veszprém Handball Academy, néggyel pedig a Komló és a Budai Farkasok előtt.

A csapat egyik vezére a góllövőlistát vezető Urbán-Patocskai Csongor, aki az eddigi 16 bajnokin 122-szer talált be a kapuba.

„Konkrét célt nem állítottunk magunk elé az évad kezdete előtt, inkább arra törekedtünk, hogy a maximumot nyújtsuk, és a lehető legjobb eredményt érjük el – kezdi a 18 éves jobbszélső. – A négyes döntőre nem gondoltunk, helyette arra fókuszáltunk, hogy minél keményebben dolgozzunk az edzéseken.

Az ősszel a Komló elleni meccsünk volt a legemlékezetesebb, nehéz összecsapásra készültünk, az is lett belőle; 25–24-re nyertünk idegenben, az utolsó percben én dobtam be a győztes hetest, emiatt külön kedves az élmény.”

Urbán-Patocskai Csongor Forrás: Balatonfüred KA

Az együttes tavaly harmadik lett az alapszakaszban, egy hellyel csúszott le a Final Fourról, idén viszont jó eséllyel pályázik az egyik pozícióra.

„Nem nagyon követjük a tabellát, igyekszünk csak a következő meccsre koncentrálni. Persze az jó érzéssel tölt el mindenkit, amikor a kemény munka kifizetődik, így van ez ebben az esetben is. Erős a csapategység, nincsen klikkesedés, haladunk előre!”

A fiatal bízott benne, hogy eredményes évadot fut majd, de a góllövőlista első helyére ő sem számított.

„Plusz motivációt ad ez a helyzet, ahhoz, hogy még jobban teljesítsek a folytatásban.

– magyarázza a Urbán-Patocskai, aki a legutóbbi összetartásán a juniorválogatottban is szerepet kapott. – Először az ifjúsági válogatottba kaptam meghívót, nagyjából két éve. Ez még nagyobb löketet ad, mutatja, hogy van értelme dolgozni. Most a klub az első, várjuk a folytatást; bevallom, a négyes döntő azért eszembe jut néha, de leginkább azért, hogy ha odaérünk, ne váratlanul érjen a helyzet. Igyekszem fejben készülni rá!”

(Kiemelt képünkön: Urbán-Patocskai Csongor akcióban forrása: Balatonfüred KA)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik