Vízilabda: senkit sem becsülnek le az U15-ös lányok az Eb-n

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.06.27. 17:26
Címkék
A magyar U15-ös leány vízilabda-válogatott simán nyerte csoportját a korosztály zágrábi Eb-jén, és a negyeddöntős ellenfelét várja.

Sima győzelmeket aratva, a szerbeket 25–4-re, a horvátokat 17–9-re, az olaszokat pedig 16–6-ra felülmúlva nyerte meg A jelű csoportját a magyar U15-ös leány vízilabda-válogatott a korosztály zágrábi Európa-bajnokságán.

A csapat ezzel automatikusan a negyeddöntőbe jutott,

így kedden szabadnapos. A válogatott első számú edzője, Csicsáky Vince a hazai szövetség honlapjának értékelte az eddigi teljesítményt. 

„A csoportban minden egyes ellenfelünkből alaposan felkészültünk, tudtuk kire, kikre kell figyelni, a gyengeségeiket is feltérképeztük, és ez kamatozott is a szerbeknél, a horvátoknál. Az olaszok ellen pedig kiemelten arra figyeltünk, hogy megakadályozzuk a kontrajátékukat és a lefordulásaikat. Ezt a csapat maximálisan megoldotta, a lányok nagyon fegyelmezetten betartották a taktikai utasításokat. Ennek köszönhetőek a nagy arányú győzelmek. Nem mondta ki senki itt a helyszínen, de azt érzékeljük, hogy az eredményeink okán kialakult egyfajta respekt a többi csapat részéről – azért dolgozunk, hogy ez meg is maradjon, lehetőleg minél tovább.” 

A magyar válogatott szerdán a Németország–Izrael találkozó győztesével játszik a negyeddöntőben. 

„Ha a realitásokat, meg az erőviszonyokat nézem, akkor onnan tovább tudunk jutni, természetesen nem lebecsülve egyik ellenfelünket sem. Ha ez sikerül, akkor a görög–horvát párharc győztesével, nagy valószínűséggel a görögökkel csatáznánk az elődöntőben. Ők már nehezebbnek ígérkeznek, de ha azt a játékminőséget tudjuk hozni mind támadásban, mind pedig védekezésben, amit a csoportmeccseken, akkor összejöhet a finálé, amelyben a papírforma alapján a spanyolokkal játszhatnánk. De természetesen ez – egyelőre – csak vágy, meccsről-meccsre haladunk, megadva a kellő tiszteletet minden ellenfelünknek, ugyanakkor megfelelő magabiztossággal játszva igyekszünk tudásunk legjavát nyújtani.” 

(Kiemelt képünkön: Csicsáky Vince a játékosai körében Forrás: waterpolo.hu)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik