Vízilabda: elődöntős a leányválogatott a horvátországi U17-es Eb-n

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.08.27. 18:11
Címkék
A leányválogatott végig vezetve 13-7-re verte az izraeli csapatot a legjobb nyolc között a horvátországi Sibenikben zajló U17-es vízilabda Európa-bajnokságon.

Miután a csoportküzdelmeket az első helyen zárta Benczur Márton szövetségi edző csapata, így– a nyolcaddöntőt kihagyva– rögtön a negyeddöntőben folytatták a magyar vízilabdás lányok a horvátországi U17-es Eb-n. Az elődöntőbe jutásért az izraeli válogatott volt az ellenfél.Benczur Márton szövetségi edző csapata, így– a nyolcaddöntőt kihagyva– rögtön a negyeddöntőben folytatták a magyar vízilabdás lányok a horvátországi U17-es Eb-n. Az elődöntőbe jutásért az izraeli válogatott volt az ellenfél.

Forrás: MVLSZ
Forrás: MVLSZ

 •  Forrás: MVLSZ

A mieinkesélyeshez méltón kezdtek, Szegedi Panni két góljának is köszönhetően a nyitó negyedben már 4-0-ra vezettek, azonban az ellenfél nem adta meg magát, az izraeliek a játékrész végén kétszer is betaláltak gyors egymásutánban. Ezt követően a második nyolc percjóval kiegyensúlyozottabb játékot hozott, de ezt az etapot is megnyerték a magyarok (3-2), így a felek 7-4-es állással mentek el a nagyszünetre.

A harmadik felvonásban ismét domináltak a Benczur tanítványok, az összesen három gólig jutó Aubéli Tekla vezérletével 4-2-re megnyerték ezt a részt, ezzel a negyedik negyed rajtjánál 11-6-os magyar előny szerepelt az eredményjelzőn.

Mindezek után a záró szakasz csupán formalitásnak bizonyult, a válogatott 13-7-es győzelmet aratott a negyeddöntőben. Négy találatával Szegedi Panni zárt a mezőny legeredményesebbjeként.

Aszombaton 19:30-kor kezdődő elődöntőben az orosz-holland párharc győztese vár a lányokra.

U17-es leány vízilabda Európa-bajnokság, negyeddöntő (Sibenik, Horvátország):
Magyarország–Izrael 13–7 (4–2, 3–2, 4–2, 2–1)
Jegyzőkönyv ITT
A magyar válogatott kerete:
Kapusok: GolopenczaSzonja (UVSE),TorkosTamara (BVSC)
Mezőnyjátékosok: AubéliTekla (UVSE),BoncaVivien (Szentes),FeketeFlóra (BVSC),FelkaiSára (FTC),GolopenczaNóra (UVSE),HajdúKata (UVSE),HnatyszynKinga (BVSC),IrmesRozi(UVSE),JonklCsenge (Dunaújváros),KókaZelma (UVSE),MácsaiEszter (UVSE),MácsaiKata (Szentes),SzegediPanni (UVSE)
Szakmai stáb:
BirosPéter - szövetségi kapitány;BenczurMárton - szövetségi edző;KistelekiDóra - edző;BéresGerely - kapusedző;dr. GolopenczaPéter - doktor;Almási-SzabóMarcella - masszőr

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik