Kosárlabda: a legjobb nyolc közé jutás a cél a női U20-as Eb-n

Krasznai Bence utanpotlassport.huKrasznai Bence utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.08.02. 16:02
Címkék
„Belgium válogatottja kiemelkedik a négyesből, a fehéroroszok és a litvánok játszották a tavalyi B divíziós Eb fináléját, így jutottak fel az első osztályba.. Ez utóbbi két csapatot kemény védekezés, valamint improvizatív támadások jellemzik általában. Reális célnak gondolom, hogy legyőzzük őket, és csoportmásodikként kvalifikáljuk magunkat a playoffba, ahol nagyon elfogadható lenne, ha végül bejutnánk a legjobb nyolcba” − latolgatja a női U20-as kosárválogatott esélyeit a Klatovyban, szombaton kezdődő kontinensbajnokságon az alakulat vezetőedzője, Gáspár Dávid.

Szombaton kezdődik a női kosarasok U20-as A divíziós Európa-bajnoksága Klatovyban. A korosztály kontinenstornáját 2018-ban Sopronban rendezték, és akkor az ötödik helyen zárt Cziczás László együttese. Nem csupán a keret változott az idén, hanem a vezetőedző személye is: A Sopron Basket frissen kinevezett mestere, Gáspár Dávid irányítja a hölgyeket.Cziczás László együttese. Nem csupán a keret változott az idén, hanem a vezetőedző személye is: A Sopron Basket frissen kinevezett mestere, Gáspár Dávid irányítja a hölgyeket.

A női U20-as kosárlabda- válogatott Forrás: hunbasket.hu
A női U20-as kosárlabda- válogatott Forrás: hunbasket.hu

A női U20-as kosárlabda- válogatott  •  Forrás: hunbasket.hu

„A tavaly nyári ciklus lezártával kért fel a felnőtt női szövetségi kapitány, Székely Norbert a pozíció betöltésére, nagyon megtisztelő volt. Éppen ezért nem sokat gondolkoztam a lehetőségen, rábólintottam. Időközben a soproni csapattól isérkezett ajánlat, amelyre nem mondhattam nemet. Tapasztalataim alapján nem látom akadályát, hogy párhuzamosan dolgozzam a két csapattal”− vélekedik Gáspár.

A csapat összetételét illetően is komoly változások történtek, és nem csupán azért, mert Studer Ágnes, Török Ágnes és Kiss Virág is„kiörgedett”. Olyan, kiemelkedő játékosok hiányoznak az alakulatból, mint Gereben Lívia, Lelik Réka, Juhász Dorka, Mérész Beatrix vagy Kányási Veronika. Közülük a legtöbben sérüléssel bajlódnak, de leginkább Gerebenért kell szorítanunk, akinél leukémiát diagnosztizáltak.

„Úgy vélem, nem azzal kell foglalkoznunk, milyen kaliberű kosarasokat kell nélkülöznünk, sokkal inkább azzal, hogy nagyon keményen dolgoztak a lányok azért, hogy kiemelkedő szervezettséggel és csapategységgel játszanak − így tréner.− Örülök, hogy ennyire motiváltan, alázattal csinálták végig az öthetes felkészülési időszakot.”

A magyarok a belgákkal, beloruszokkal és a litvánokkal mérkőznek meg a B csoportban.

„Belgium válogatottja kiemelkedik a négyesből, a fehéroroszok és a litvánok játszották a tavalyi B divíziós Eb fináléját, így jutottak fel az első osztályba. Ez utóbbi két csapatot kemény védekezés, valamint improvizatív támadások jellemzik általában. Reális célnak gondolom, hogy legyőzzük őket, és csoportmásodikként kvalifikáljuk magunkat a playoffba, ahol nagyon elfogadható lenne, ha végül bejutnánk a legjobb nyolcba”− latolgatja az esélyeket a szakember.

NŐI U20-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG, KLATOVY, AUGUSZTUS 3−11.
A magyar válogatott programja
Szombat: Magyarország−Fehéroroszország, 13
Vasárnap: Magyarország−Belgium, 20.15
Hétfő: Magyarország−Litvánia, 20.15
Szerda: nyolcaddöntő
Csütörtök: negyeddöntő
Szombat: elődöntő
Vasárnap: helyosztó

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik