Varga Barnabás operációja különösebb komplikáció nélkül zajlott le; Pupp Rékával beszélgettünk

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2024.06.26. 00:11

 

A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBÓL AJÁNLJUK: 

 

Egy súlyos arcsérülés esetében a felépülés hossza rengeteg mindenen múlik. A stuttgarti klinikán elvégzett operáció jól sikerült, Varga Barnabás esetében különösebb komplikáció nélkül zajlott le a beavatkozás, de hogy pontosan hány csont tört el, melyik mozdult el a helyéről, és azok sértettek-e az arcban futó idegeket, nem tudni… A csatár Skócia elleni balesetének lehetséges következményeiről Zacher Gábor címzetes egyetemi docenst kérdeztük. A nagy kérdés, hogy a center a felépülését követően mikor térhet vissza a pályára. A Ferencvárosra július közepén már Bajnokok Ligája selejtezők várnak, az NB I is elstartol július végén, a csatár hiányát szinte biztosan megérzi majd a magyar bajnok.

Skócia legyőzésével elérte a legfontosabb célt, azaz megteremtette az esélyt az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjének elérésére a magyar válogatott. A balul sikerült Svájc és a tisztes helytállás ellenére sima Németország elleni vereség után nagy szükség volt rá, hogy pozitív impulzusok érjék Marco Rossi játékosait, még ha túlzás is lenne azt állítani, hogy az egész mérkőzést irányítása alatt tartotta a csapat. A SportsBase elemzőcég Skócia elleni mérkőzéssel kapcsolatos mérkőzés- és játékosriportja rámutat, miben teljesített jól a magyar válogatott, ugyanakkor felfedi azokat a területeket, amelyekben a jövőben feltétlenül javulnia kell. Az első 30 percben például csak 61 másodpercet birtokoltuk a labdát az ellenfél térfelén.

Az olimpiai reménységeinket bemutató sorozatban ez alkalommal a világranglista 6. helyén álló cselgáncsozóval, Pupp Rékával beszélgettünk. Az ASE sportolója kiemelt lesz Párizsban, ami persze előny, de semmire sem garancia. „A legjobb nyolcon kívül is rengeteg nagyszerű dzsudoka van, nagyon sűrű a mezőny – mondta lapunknak. – Abban segíthet, hogy esetleg egy fordulóval később kezdhetek, mint néhányan, de ez csak a sorsoláskor dől el. Az előző olimpián, Tokióban nem voltam kiemelt, ráadásul a címvédő koszovói Majlinda Klemendi jött szembe az első fordulóban, de sikerült legyőzni, és az ötödik helyig menetelni. Sok következtetést nem lehet levonni a kiemelésből.” A céljairól annyit mondott: „Most nem írnám alá az ötödik helyet.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik