Sportrádió: Több ezer Milák Kristóf van – Goschi Gabriella

Vágólapra másolva!
2023.11.01. 19:58
null
Goschi Gabriella (Fotó: Sportrádió)
„Több ezer Milák Kristóf van, csak nem szerzünk róla tudomást. Talán itt az idő, hogy ezt is újragondoljuk: az eredményelvárást. Bármilyen számsor csillog a sportolók neve mellett, ők akkor sem egyenlők az eredményeikkel!” – Goschi Gabriella, a férfi vízilabda-válogatott sportpszichológusa volt Szegő Tibornál, egy igencsak elgondolkodtató beszélgetésen.

 

„Több ezer Milák Kristóf van, csak nem szerzünk róla tudomást. Talán itt az idő, hogy ezt is újragondoljuk: az eredményelvárást. Rengeteg tehetséget veszítünk el idő előtt. Azt kellene tudomásul vennünk, hogy ez egy folyamatnak az eredménye. Milák Kristóf helyzete nem egyedi, rengeteg sportoló nem tudja, hogyan tovább. Hívhatjuk ezt kiégésnek is, de a kiégés is csak egy tünet” – mondta Goschi Gabriella.

A sportpszichológus kiemelte: rendkívül fontos egy sportolónál a motiváció és a tudatosság, a megfelelő mentalitás elérésében pedig nagy szerep jut az edzőre, a sportvezetőre és a szakemberekre is.

„Az elmúlt hétévnyi ferencvárosi együttműködésem során nemcsak Varga Zsolttal és a felnőttcsapattal dolgoztam, hanem Nyéki Balázs szakmai vezetése alatt az utánpótlással is. A Fradi megengedte magának a szemléletváltást: a fiataloknál a fejlődés volt fontos, nem az eredményesség” – folytatta Goschi.

Elmondta, a bánásmódnak támogatónak kell lennie, nem agresszívnek – ez Varga Zsolt irányítása alatt is elvárás a csapaton belül. Goschi Gabriella hozzátette, az edzőkre is oda kell figyelni, hiszen sokszor ők úgy léphetnek át egy határt, hogy nem is tudnak róla.

A teljes beszélgetést IDE KATTINTVA hallgathatja meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik