Úszás: Hargitay András lesz az utánpótlás-kapitány

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.21. 15:10
A Magyar Úszószövetség elnöksége szerdán dönt az új utánpótlás kapitány kinevezéséről: az edzőbizottság támogatja Hargitay András megbízását, így a háromszoros világbajnok, olimpiai bronzérmes veheti át Kiss Lászlótól a posztot.  

„Valóban Hargitay András az egyik lehetséges jelöltem – az az ember, aki átveheti tőlem a kapitányságot, elvégre én csak kétezer-tizenhatig tervezek. Hares régi motoros, tapasztalt ember. Széles látókörű, szeretnénk, ha a sportágban dolgozna. Négy évig volt már kapitány, most pedig szép feladatok várják a fiatalok között. Az edzőbizottság teljes mértékben támogatja őt, s szerintem az elnökség is így határoz szerdán” – mondta Kiss László szövetségi kapitány a Nemzeti Sportnak.Kiss László szövetségi kapitány a Nemzeti Sportnak.

„Többen győzködtek, vállaljam el a posztot, ám sokáig nemet mondtam. Aztán amikor Debrecenben voltam a Jövő bajnokai szintfelmérőjén, Orendi Mihály, a szövetség alelnöke is kapacitálni kezdett. Akkor is nemet mondtam. Elsőre. Merthogy a feleségem felhívta a figyelmemet arra, hogy amit és ahogyan Orendi Mihály mondott, éppen olyan volt, mintha Széchy Tamás mondta volna. Beleborzongtam, és rögtön közöltem: ne zárjuk még le a témát” – reagált Hargitay András, akit információink szerint szerdán neveznek ki az úszók utánpótlás szövetségi kapitányának.

MILYEN KONKRÉT ELKÉPZELÉSEI VANNAK? MEDDIG TERVEZ? A HARGITAY ANDRÁSSAL KÉSZÜLT TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJÁK A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik