Úszó Eb: Jakabos a 2., Hosszú a 4. idővel jutott tovább

Vágólapra másolva!
2014.08.23. 10:03
null
Az Eb-n jó formát mutató Kozma Dominik a 9. idővel jutott be a középdöntőbe 50 m gyorson (Fotó: MTI/Kovács Anikó)
A Berlinben zajló Európa-bajnokságon a női 200 m pillangó előfutamában három magyar állt rajthoz, közülük Jakabos Zsuzsanna (összesítésben a 2. helyen zárt) és Hosszú Katinka (4.) jutott be a középdöntőbe. Időeredménye alapján Verrasztó Evelynnek is bőven lett volna helye (8.), ám harmadik magyarként mégis elbúcsúzott ettől a számtól.

 

Az első futamban Jakabos Zsuzsanna 2:08.73 perccel nyerni tudott. A másodikban Hosszú Katinka és Verrasztó Evelyn egymás mellett tempózhatott, előbbi 2:08.91-gyel nyert, utóbbi 2:10.97-tel a negyedik lett. A legjobb idővel a spanyol Mireia Belmonte García (2:08.41) jutott tovább.

A férfi 50 m gyors előfutamában három magyar állt rajthoz: Kozma Dominik (összesítésben holtversenyben a 9. helyen zárt) és Takács Krisztián (13.) bejutott a középdöntőbe, Holoda Péter (50.) viszont kiesett. A 17 éves Holoda Péter a negyedik futamban a nullás pályán 23.58 mp-t tudott, amellyel tizedik lett. A nála rutinosabb Takács Krisztián az ötödik futamban 22.41-gyel a negyedik helyen végzett. Kozma Dominik a záró, hetedik futamban 22.33-mal holtversenyben a negyedik lett.

KOZMA DOMINIK ÉS A SÖRÖS PRÉMIUM
Kozma Dominik kedélyesen cseverészett az újságírókkal a vegyes zónában, mindenáron egy üveg sört akart feldobatni prémiumként a média képviselőivel arra az esetre, ha délután sikerülne 22 másodperc alá kerülnie. „Legalább ennyi jusson, értitek. Mindenki halomra nyeri az érmeket, mi, szegény sprinterek meg itt kódorgunk a kertek alatt...” Aztán persze az úszásról is beszélt: „Nekem a kétszáz és a száz volt a fontos, az ötvenet csak azért úszom, hogy ne essek ki a ritmusból, mert a vasárnapi vegyesváltóra nagyon hegyezzük magunkat. Ott azért még akarunk virítani.”
„Be kell osztani az erőt, ma négykor kezdődnek a döntők, alig van idő regenerálódásra, csak hazaugrunk, egy gyors ebéd, és jöhetünk is vissza” – Hosszú Katinka.

„Iván (Zsu edzője) azt kérte, ha lehet, jöjjek 2:09-en belül, ez sikerült, és emiatt nagyon boldog vagyok. Az idén 2:10 volt az eddigi legjobbam, úgyhogy ez az idő kifejezetten jó így reggel. Mondhatom, az úszás is jól esett, már amennyire ez a kétszáz pillangó esetében lehetséges...” - Jakabos Zsuzsanna.

 

ÚSZÓ EB, BERLIN 2014
A SZOMBATI DÉLUTÁNI PROGRAM
Középdöntők, döntők, 16: női 1500 m gyors döntő (Kapás Boglárka), női 50 m mell, férfi 100 m pillangó döntő (Cseh László), női 200 m gyors döntő (Hosszú Katinka), férfi 50 m gyors (Kozma Dominik, Takács Krisztián), női 50 m hát döntő, férfi 200 m hát döntő (Bernek Péter, Balog Gábor), női 200 m pillangó (Jakabos Zsuzsanna, Hosszú Katinka), férfi 50 m mell döntő, női 50 m gyors, férfi 4x200 m gyorsváltó döntő

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik