Heti átlagban növekednek a koronavírus-járvány esetszámai Tokióban – napra lebontva már nem feltétlenül –, és az olimpiához kapcsolódó pozitív teszteredmények is láthatóan szaporodnak, ám nem a faluban. A számok mögé néztünk tehát, és a hivatalosan holnap kezdődő XXXII. nyári játékok kapcsán összevetettük a külvilág érzékelését, meg amiben mi élünk napok óta. Az ellentét nem is lehetne élesebb. Szűcs András háttéranyaga Tokióból.

Elszántan, de nem görcsösen készül első csoportmeccsére a magyar női kézilabda-válogatott Tokióban. A franciák elleni nyitány előtt csütörtökön még összecsapunk a norvégokkal, a találkozó elsősorban a sebesség miatt lehet hasznos. Nedelykov Tamás a csapat edzésén járt.

Sós Csaba szerint hét-nyolc úszónk esélyes éremre, hárman az aranyra is. Persze ez nem jelenti azt, hogy így is lesz, hiszen pontosan tudja, az olimpián bárki fejre állhat. A szövetségi kapitánnyal Kovács Erika beszélgetett.

A Ferencvárost irányító osztrák szakvezető, Peter Stöger szerint az elrontott büntető mindig benne van a futballban, s ha a Zalgiris elleni, keddi visszavágón is irányítják a játékot, aligha forog veszélyben a továbbjutás. Babják Bence írása.

Brisbane lesz a 2032-es ötkarikás játékok házigazdája. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság a kijelölési procedúrát megkönnyítve és felgyorsítva Brisbane-nek adta a 2032-es nyári olimpia rendezési jogát, így Ausztrália harmadszor lehet rendező ország. Vincze Szabolcs összefoglalója.