Khris Middleton is megérkezett Tokióba (Fotó: AFP)

 

Devin Booker, Khris Middleton és Jrue Holiday számára nemcsak a jelentős időeltolódás okozhat gondot, hanem az is, hogy helyi idő szerint vasárnap este már a franciák ellen kell pályára lépniük.

Gregg Popovich szövetségi kapitány közvetlenül a találkozó előtt dönti el, hogy számít-e a nyitányon a trióra, vagy csonka kerettel áll ki a címvédő amerikai válogatott.

Társuk, Draymond Green elmondta, hatalmas elismerés a három játékos felé, mert ahogy befejeződött a kimerítő NBA-idény, máris az olimpián játszanak, és vállalták az ezzel járó nehézségeket.

Middleton és Holiday, a bajnok Milwaukee Bucks alapemberei a hazai környezetben 4–2-es összesítéssel megnyert bajnoki cím és a helyi idő szerint szerdai ünneplést követően repült Milwaukee-ból Seattle-be, és ott várták be a fináléban alulmaradt Phoenix Suns sztárját, Bookert. A hármas Seattle-ből repült Tokióba – az út kilencórás volt –, és érkezett meg japán idő szerint szombat éjjel 11-kor. Az amerikai-francia összecsapás helyi idő szerint vasárnap 21 órakor kezdődik, és addig a három NBA-döntős kosarasnak még át kell esnie a kötelező koronavírus-ellenőrzésen.

(MTI)