A tökéletes módját szerettem volna megtalálni, hogy ezt elmondjam, mint ahogyan te befejezed ezt a játékot, tökéletesen, amilyen volt a pályafutásod is. Mindig felnéztem rád és csodáltalak, útjaink hasonlóak voltak, szinte egyformák. Több millió embert inspiráltál, köztük engem is, ezt sosem fogjuk elfelejteni. Várom, hogy mit fogsz csinálni a jövőben és üdvözöllek a »nyugdíjasklubban«! Köszönöm, hogy vagy” – írta Serena Williams az Instagram-oldalán.

Venus Williams sem hagyta szó nélkül Federer visszavonulását: „Minden idők legjobbja, már most hiányzol.”

Egy zseni, aki egyedülálló a tenisz történetében és aki példakép lehet minden sportoló számára. A legjobbakat kívánom az új színpadodon, hiányozni fog, hogy lássuk és élvezhessük, amit csinálsz” – írta Lionel Messi Instagramon.„Köszönöm, többet tettél a teniszért, mint bárki más. Hála neked, versenyzők és szurkolók a világ minden pontjáról élvezhették a játékod. Gratulálok az elért sikereidhez” – Milos Raonic, kanadai teniszező Twitteren üzent Federernek.

Köszönök mindent, amit a sport világáért tettél. Sok sikert a továbbiakban, legenda” – Alessandro Del Piero is elbúcsúzott a klasszistól.