Nadal fordított Murray ellen, ő jutott a fináléba

Vágólapra másolva!
2011.07.01. 21:06
null
Rafael Nadalt nem törte meg az első játszma elveszítése (Fotó: Action Images)
Rafael Nadal lesz Novak Djokovics ellenfele a vasárnapi fináléban Wimbledonban. A spanyol teniszező a 7:5-re elveszített első szett után könnyen fordított az idő múlásával egyre többet hibázó Andy Murray ellen az angol nemzetközi teniszbajnokság második elődöntőjében. A vége 2 óra 59 perc alatt 5:7, 6:2, 6:2, 6:4 lett.

 

Igazi „most vagy soha!" hangulat uralkodott el a brit szurkolókon Andy Murray és Rafael Nadal elődöntője előtt. Egész nap érkeztek a különböző kishírek a brit bemelegítéséről, ebédjéről – a felkészülés minden egyes momentumáról értesült a világ. Mindenki ezt a meccset várta Angliában. Erre erősített rá a szakkommentátorként dolgozó Boris Becker a bemelegítés perceiben, amikor megjegyezte, hogy szerinte most jött el Murray ideje.

És a kezdés alapján úgy tűnt, indokolt a felfokozott várakozás. A világranglista negyedikje a legjobbkor törte meg a már-már unalmassá váló szervacsatát, és 6:5-nél második brék- és szettlabdáját kihasználva elvette Nadal szerváját.

Ráadásul a második szett elején 2:1-es vezetésénél újabb bréklabdához jutott, amelyet azonban elhibázott. S ez hozta el a fordulópontot. A következő hét gém az egyre jobban játszó spanyolé lett, aki így villámgyorsan kiegyenlítette szetthátrányát, és a harmadik felvonásban is előnybe került.

Ezzel párhuzamosan az addig szinte hiba nélkül játszó Murray egyre többször rontott könnyű labdákat, miközben Nadalon nem látszott a két fordulóval korábban, Juan Martín del Potro ellen összeszedett kisebb lábfejsérülése, és az sem, hogy közvetlenül a meccs előtt Novak Djokovics győzelmével eldőlt, egyéves uralkodás után elveszíti a világelsőséget. Következett az újabb brék, és az újabb 6:2, vagyis a spanyol 72 perc alatt megfordította szetthátrányát.

Ezt követően hamar eldöntött mindent azzal, hogy rögtön a negyedik játszma második játékában elvette ellenfele adogatását. Bár Murray előtt egyszer-kétszer még felcsillant a remény, a döntő pillanatokban elkövetett hibái miatt nem tudott visszajönni a meccsbe. Végül a spanyol 5:7, 6:2, 6:2, 6:4-re győzött, és ő játszhat az első elődöntőből továbbjutó Novak Djokoviccsal a vasárnapi döntőben.

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (14 600 000 font, fű)
FÉRFI EGYES, ELŐDÖNTŐ
Nadal (spanyol, 1.)–Murray (brit, 4.) 5:7, 6:2, 6:2, 6:4
Korábban játszották
Djokovics (szerb, 2.)–Tsonga (francia, 12.) 7:6, 6:2, 6:7, 6:3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik