Tenisz: Nadal három meccslabdáról bukott, kikapott Brisbane-ben

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.05. 14:58
null
Rafael Nadal kiesett a negyeddöntőben (Fotó: Getty Images)
A harmadik akadályon, az ausztrál Jordan Thompsonon már nem jutott át, így a negyeddöntőben búcsúzott a közel egy év után visszatérő 22-szeres Grand Slam-győztes Rafael Nadal a brisbane-i kemény pályás tenisztornán.

 

Rafael Nadal Dominic Thiem és Jason Kubler legyőzését követően a világranglista 55. helyezettjével, az ausztrál Jordan Thompsonnal találkozott a negyeddöntőben. A játékosok karrierjük során eddig kétszer játszottak egymással, Thompson ezeken az összecsapásokon szettsikert sem ért el.

Ezúttal másképp alakult. Thompson 7:5-re elveszített első felvonást követően a második etapot hárított meccslabdát követően tie-breakre mentette, amelyben 5–3-ról fordítva, újabb két meccslabdát kivédve 8–6-ra nyert. Thompson ezután a mindent eldöntő szettben elvette a spanyol klasszis adogatását, amire Nadalnak nem volt válasza, így az ausztrál sportoló maratoni, 3:24 órás meccsen, 7:5, 6:7 (6–8), 6:3-ra diadalmaskodott.

A verseny első és második kiemeltje, a dán Holger Rune, valamint a bolgár Grigor Dimitrov is kétszettes sikerrel jutott a négy közé, hasonlóan az orosz Roman Szafiullinhoz, aki a Fucsovics Mártont is legyőző Matteo Arnaldit múlta felül.

Thompson magyar idő szerint szombat délelőtt 11.30-kor Dimitrovval küzd meg a döntőbe jutásért, míg Rune kora reggel, 6 órától Szafiullinnal találkozik.

ATP-TORNA, BRISBANE
NEGYEDDÖNTŐ

Roman Szafiullin (orosz)–Matteo Arnaldi (olasz) 7:6 (7–4), 6:2
Holger Rune (dán, 1.)–James Duckworth (ausztrál) 6:2, 7:6 (8–6)
Grigor Dimitrov (bolgár, 2.)–Rinky Hijikata (ausztrál) 6:1, 6:4
Jordan Thompson (ausztrál)–Rafael Nadal (spanyol) 5:7, 7:6 (8–6), 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik