Aus. Open: Djokovics különengedélye álszent és beteges – lapszemle

Vágólapra másolva!
2022.01.05. 12:31
null
Jobb, ha ezt az ünneplést idén elfelejti a szerb sztár (Fotó: AFP)
Nemcsak az ausztrál miniszterelnök, Scott Morrison, hanem a helyi és a nemzetközi sajtó is megdöbbenéssel fogadta, hogy a világelső Novak Djokovics különengedéllyel elindulhat a január 17-én rajtoló ausztrál nyílt teniszbajnokságon, annak ellenére, hogy vélhetően nincs beoltva koronavírus ellen.

AUSZTRÁLIA

The Age
„Djokovics jobban teszi, ha a meccsek végén kihagyja a szokásos »szívből jövő ünneplést« a Rod Laver Arénában. Alighanem tudja, hogy az ország egyik legkevésbé szívesen látott vendége azóta, hogy Katie Hopkins brit kommentátort tavaly kiutasították az országból, mivel azzal viccelődött, hogy megszegi a karanténszabályokat. Az a város, amely túlélt hat lezárást és ahol csak két oltással lehet nyilvános helyen megjelenni, nem fogja jó szemmel nézni, hogy a korábbi oltásszkeptikus teniszsztár besétál a repülőtér VIP-folyosóján.”

The West Australian
„A Djokerből Joker lett, aki szégyentelenül magára öltötte a gonosz szerepét, mielőtt megpróbálja 21. Grand Slam-címével felforgatni teniszvilágot.”

The Canberra Times
„Emelje fel a kezét, akit valóban meglepett Djokovics különengedélye. Szörnyű és dühítő ez a hír, mintha mindannyian kaptunk volna egy hatalmas pofont. Szomorú fejlemény az itteni emberek számára, akik akkor sem utazhattak másik államba vagy külföldre, amikor szeretteik haldokoltak, vagy elszakadtak a gyermekeiktől, esetleg egy barát vagy hozzátartozó temetésére szerettek volna eljutni. Sajnos mások a szabályok, amikor egy sztársportolóról van szó, aki ráadásul semmi tiszteletet nem mutat egy vírussal szemben, amely csaknem 300 millió embert fertőzött már meg.”

The Herald Sun
„Ez a különengedély beteges és álszent dolog. Djokovics indulása sértés minden ausztrálnak, aki megjárta a poklot a Covid miatt.”

ANGLIA

Daily Mail
„Miután Ausztrália kérlelhetetlen szigorral sanyargatta a lakosságát a koronavírus elleni harcban, NO-VAX Djokovics megnyitott egy mozgalmat, amely úgy tűnik, hogy az ellenfélnek dolgozik. Szégyellhetik magukat a szervezők."

The Telegraph
„Ez a különengedély azt bizonyítja, hogy az ausztráliai kőkemény pandémiás szabályozás nem érvényes a gazdagokra és híresekre.”

SVÁJC

Aargauer Zeitung
„Ez a kivételezés hallatlan arcátlanság és egyben Djokovics önteltségének a csúcspontja."

Tagesanzeiger
„Djokovics könnyedén elébe mehetett volna a vitás helyzetnek. Azzal, hogy nem hajlandó magát beoltatni, jelentősen megnehezítette a sport számára a pandémiás időszakot. A szerb olyan harcossá vált, aki annál erősebb, minél nagyobb az ellenállás, és azon dolgozik, hogy az utolsó teniszrekordokat is a magáénak mondhassa. Persze ettől még nem mindenkinek tetszik, hogy mindezt Niccolo Machiavelli olasz filozófus mottójával teszi, mely szerint a cél szentesíti az eszközt.”

SPANYOLORSZÁG

Marca
„A gazdasági és sportérdekek – hogy a világelső ott legyen Ausztráliában – végül megelőzték a szigorú egészségügyi előírásokat, amelyek mindenkire vonatkoznak az országban.”

El Mundo
„Victoria állam hatóságai többnyire húzódoznak attól, hogy kivételt tegyenek, de Djokovicsnak megadták az engedélyt. Mindezt egy olyan fertőzési hullám közepén, amely óriási terhet ró a melbourne-i kórházakra.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik