A hősiesen küzdő Roddick a második szettet fájlalja nagyon

Vágólapra másolva!
2009.07.05. 22:24
Pályafutása egyik legfájdalmasabb vereségének nevezte Andy Roddick a Roger Federer ellen gigászi csatában, 5:7, 7:6, 7:6, 3:6, 16:14-re elbukott wimbledoni férfi egyes döntőt. Az amerikai teniszező különösen a második játszma elvesztését fájlalja – érthető, hiszen 6–2-je is volt a rövidítésben…
Csak nézheti a trófeát: Roddick ismét lemaradt a wimbledoni elsőségről
Fotó: Action Images
Csak nézheti a trófeát: Roddick ismét lemaradt a wimbledoni elsőségről
Csak nézheti a trófeát: Roddick ismét lemaradt a wimbledoni elsőségről
Fotó: Action Images
Csak nézheti a trófeát: Roddick ismét lemaradt a wimbledoni elsőségről
„Ez a vereség még rettenetesebb, mint a 2004-es, vagy a 2005-ös. Nem a fáradtság végzett velem, fizikailag teljesen rendben voltam” – nyilatkozta a meccs után a BBC-nek Roddick, aki az egész döntőben egyszer bukta el a szerváját, de azzal a meccset is…

„A második szett rövidítésében Federer oldaláról erős szél fújt, és ez többször is zavaró volt. Az utolsó játszmalabdámnál az egyik ütése rossznak tűnt, de aztán a szél megnyomta, és úgy tűnt, bepottyant. Az utolsó pillanatban döntöttem úgy, hogy utána indulok, de nem találtam el jól. Fogalmam sincs, mi történik, ha hagyom..” – elemezte a meccs szempontjából lehet, hogy sorsdöntő szett-végjátékot „A-Rod”.

„A harmadik játszmában még az járt a fejemben, hogy milyen közel voltam a második megnyeréséhez, és ez is közrejátszott abban, hogy elbuktam” – tette hozzá.

Roddick sportszerűen tisztelgett Federer előtt, különösen a svájci világklasszis szerváit dicsérve – végtére is ő szemlélhette a legközelebbről ellenfele 50 ászát.

„Szenzációsan szervált végig. A labdamenetek során egyenlő partner voltam, de a fantasztikus adogatásaival mindig játékban tudott maradni. Én is jól adogattam, de most nem vesztette el a türelmét. Megemelem előtte a kalapom, mert nem hagyott ki a figyelme és végig küzdött. Sokszor nagyon könnyednek tűnik a stílusa, de ma fogcsikorgatva hajtott és ezért elismerést érdemel. Azt tűztem ki célul magamnak az edzőváltásom után, hogy ismét harcba szállhassak a legnagyobb trófeákért. Nos, megtörtént, hatalmas lehetőségem volt most, de nem jött össze. De az, hogy versenyben voltam, mindenképpen bizakodásra ad okot.”

Roddick még a vereség ellenére is humoránál maradt, legalábbis Pete Samprasnak szóló megjegyzése ezt mutatta. „Bocs, Pete, megpróbáltam megállítani” – mondta.

Ezúttal hiába játszott nagyon jól, nem sikerült neki. Ígérete szerint jövőre is megpróbálja.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik