Tenisz: Teljesen elégedett vagyok, hogy csak nézem és élvezem a játékot – Federer

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.04. 10:21
null
Federer elégedett a karrierjével és annak lezárásával (Fotó: AFP)
A tenisz legendája, Roger Federer a New York Timesnak adott interjút, melyben a visszavonulásáról, az azóta eltelt hónapokról, valamint a Wimbledonba való visszatéréséről is beszélt.

 

A 20-szoros Grand Slam-győztes megosztotta, ugyan nem éppen úgy sikerült visszavonulnia, mint eltervezte, de teljesen elégedett a pályafutásával és boldog, hogy visszavonult.

„Nem tudtam, hogy viselem majd a tenisz nélküli életet. Sokáig szerettem volna egészségesen lezárni a karrierem, de ez nem volt lehetséges. A Covidnak és a térdműtéteknek az a jó oldala, hogy minden lelassult három évre, így legalább nem egy százmeccses idény után lett egyszer csak mindennek vége – fejtette ki Federer. – A végén kijelenthetem, hogy boldog vagyok, mert a legnagyobb riválisaim, a családom és a barátaim előtt mondhattam búcsút. Ekkor már éreztem, hogy rendben vagyok és nem maradt bennem, hogy tovább hajszoljam ezt a késztetést.”

A nyolcszoros Wimbledon-bajnok azt is elárulta, milyen volt nézőként visszatérni idén a londoni centerpályára.

„Tavaly a százéves évforduló alkalmával sétáltam ki a pályára, ami gyönyörű volt, de fájdalmas is. Sérült voltam és nem tudtam, hogy valaha játszhatok-e még. De idén már teljesen más volt. Édesapám megkérdezte, »Nem kívánod azt, bár játszhatnál és nem csak néznéd?« és én erre csak azt válaszoltam, »Nem, teljesen elégedett vagyok, hogy csak nézem és élvezem a játékot.«”

Federer az interjú végén arról is beszámolt, hogyan telnek mostanában a mindennapjai.

„Olyan dolgokat csinálok, amik eddig a tenisz miatt nem voltak lehetségesek. Túrázom a családommal, elmentem a Met Gálára és a szüleimmel felültünk az Orient Expresszre. Már egészen más fotók készülnek rólam, mint azelőtt, de jó látni, hogy még mindig érdeklem az embereket.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik