Szávay Ágnes: Lehetett volna fordítva is, akár mi is nyerhettünk volna

Vágólapra másolva!
2009.01.27. 10:14
Szávay Ágnes az orosz Jelena Vesznyina oldalán a nyolcaddöntőben búcsúzott a párosok küzdelmeitől az Australian Openen, miután kettősük sok hibával teniszezve 6:1, 6:2-re kikapott a kilencedik kiemelt Daniela Hantuchová, Szugijama Ai szlovák, japán duótól. A magyar versenyző szerint az eredmény lehetett volna fordított is.
Szávay Ágnes nem lehet maradéktalanul elégedett
Fotó: Párizs Szabolcs
Szávay Ágnes nem lehet maradéktalanul elégedett
Szávay Ágnes nem lehet maradéktalanul elégedett
Fotó: Párizs Szabolcs
Szávay Ágnes nem lehet maradéktalanul elégedett

Szavazás

Szávay Ágnes a világranglista 25. helyéről vágott neki a 2009-es szezonnak. Ön szerint hogyan sikerül a magyar teniszező számára az új idény?

Írja be az itt látható számot!
– Jól kezdtek, egy egyig úgy tűnt, bármi lehet, de végül nem lett szoros.
– Nem indult rosszul a mérkőzés, bőven akadt sanszunk – nyilatkozta honlapján Szávay Ágnes a mérkőzés után. – Kétszer is volt több bréklabdánk, ám hiába álltunk tizenöt negyvenre és semmi negyvenre is az ellenfél szervájánál, sok olyan pontot buktunk el, amelyet szinte már megnyertünk, de valahogy mégis visszakanalazták a labdát. A második játszma közepéig szinte nem is hibáztak. Pedig az első szettben taktikailag is jók voltunk, minden játék szorosan alakult, akár mi is nyerhettünk volna hat egyre.

– Akkor elégedett a teljesítményével?
– Úgy érzem, jobban játszottam, mint az előző mérkőzésen, és az önbizalmam is egyre inkább kezd visszatérni, ami elsősorban a szerváimon látszik. Remélem, a következő versenyeken már egyesben is jól megy a játék.

– Összességében hogyan értékeli a melbourne-i szereplését?
– Szerényebben sikerült az Australian Open, mert egyesben mindenképpen szerettem volna menni legalább egy-két kört. A páros viszont arra jó volt, hogy jól teniszezzek, felszabadultabban játsszak, ami lendületet adhat a következő hetekre.

A magyar teniszező hamarosan hazatér Ausztráliából, és a magyar válogatottal a Fed-kupa-sorozatra készül majd.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik