A születésnapos Roger Federer a számmisztikára is építhet Kínában

Vágólapra másolva!
2008.08.05. 14:00
235 hete vezeti a férfi tenisz világranglistát, de már nem sokáig ül a trónon: augusztus 18-án Rafael Nadal átveszi tőle az elsőséget. Ha így is alakult, akkor Roger Federernek tökéletes lehetősége nyílik arra, hogy megmutassa a mezőnynek Pekingben: még mindig ő a legjobb. A svájci olimpiai csapat zászlóvivője Sydneyben és Athénban is keserű szájízzel távozott a játékok helyszínéről, most viszont mindent megtesz azért, hogy megnyerje az aranyat – ezzel megtörve rossz szériáját.
Megtörné rossz szériáját: Roger Federer Pekingben bizonyíthat újra a riválisoknak
Fotó: Reuters
Megtörné rossz szériáját: Roger Federer Pekingben bizonyíthat újra a riválisoknak
Megtörné rossz szériáját: Roger Federer Pekingben bizonyíthat újra a riválisoknak
Fotó: Reuters
Megtörné rossz szériáját: Roger Federer Pekingben bizonyíthat újra a riválisoknak

Mikor az óriás termetű Ivo Karlovic kiejtette Roger Federert a cincinnati mesterversenyen, akkor gyakorlatilag kikövezte az utat Rafael Nadalnak a világelsőség felé. A spanyol augusztus 18-án veszi át a vezetést a világranglistán, de nagy svájci riválisa a trónfosztást egy pekingi arannyal bosszulhatja meg azonnal.

KIRÁLYI FOGADTATÁS

A már Athénban is körülrajongott Federer Pekingben is komoly felhajtás közepette ért földet. Megérkezése után alig bírt kiszabadulni a hirtelen rajongóvá váló repülőtéri illetékesek gyűrűjéből, kedden pedig az önkéntesek nyaggatták folyamatosan autogramért. „Nem bírták visszafogni magukat az önkéntesek, de sebaj. Hozzátartozik a játékokhoz” – nyilatkozta Federer.
„Nagyon fontos hetek ezek, az olimpián, aztán pedig az US Openen. Remélem megtöröm Pekingben a rossz szériámat és jó játékot tudok nyújtani. Az olimpiai arany az egyik legnagyobb álmom” – nyilatkozta Federer az AFP hírügynökségnek.

A megnyitó napján 27. születésnapját ünneplő Federer még akár a számmisztikában is bízhat:

„Kínában mindig is szerencsés voltam, ráadásul a születésnapom és a megnyitó napja, augusztus 8. szintén szerencsét hozhat. Legalábbis tudom, hogy a nyolcas errefelé szerencseszám. Hatalmas megtiszteltetés, hogy én vihetem a svájci zászlót. Ez tökéletes kezdés, és remélem, hogy egy jó torna lesz a folytatás” – mondta az első olimpiai aranyérmére pályázó teniszező.

Federer a negyedik helyen végzett Sydneyben, majd Athénban nagy esélyesként már a második fordulóban megbotlott, a cseh Tomás Berdych ellen. Most változtatott a felkészülésén: a többi sztárhoz hasonlóan ezúttal kihagyja az olimpiai falut, és szállodában lakik a játékok ideje alatt.

MINDEN, AMIT AZ OLIMPIÁRÓL TUDNI ÉRDEMES!

„Láttam az olimpiai falut, és a szervezők remek munkát végeztek. De általában hotelekben szállok meg egész évben, így most maradok a megszokottnál. Korán iderepültem Cincinnatiból, 7-8 napom van a felkészülésre. Ez előnyös lehet. A tornán már az dönt, hogy kinek van épp a legjobb napja – ezúttal bízom benne, hogy én leszek az” – mondta.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik