Szávay Ágnes két játszmában vereséget szenvedett Lindsay Davenporttól

Vágólapra másolva!
2008.04.12. 00:03
Az amelia island-i WTA-tornán Szávay Ágnes két megnyert meccs után a negyeddöntőben alulmaradt Lindsay Davenporttal szemben. Az egykori világelső amerikai 1 óra 28 percnyi játék után, két szettben, 6:4, 7:6-ra győzött, és így bejutott a legjobb négy közé. Szávay számára – miután korábban párosban is búcsúzott – befejeződött a torna.
Szávay Ágnes kikapott az egykori világelsőtől
Fotó: MTI
Szávay Ágnes kikapott az egykori világelsőtől
Szávay Ágnes kikapott az egykori világelsőtől
Fotó: MTI
Szávay Ágnes kikapott az egykori világelsőtől

Szávay Ágnes a nyolcaddöntöben három játszmában győzött a szlovén Katarina Srebotnik ellen, míg Lindsay Davenport szintén három szettben nyert a horvát Karolina Sprem ellen.

Az Amelia Island-i tenisztorna negyeddöntőjében, az egykori világelső, és a listán jelenleg 15. helyen álló magyar klasszis először találkozott egymással pályafutásuk során.

Szávay kezdte az adogatást, és hozta is, de ugyanezt megtette Davenport is. A folytatásban 3:3-ig mindketten megnyerték a saját szervajátékukat. Ezt követően viszont Szávay elbukta a magáét, aminek következményeképpen Davenport 6:4-re hozta az első szettet.

A második játékban az amerikai már korán elvette Szávay adogatását. A magyar lány ezt követően, nem omlott össze, és 5:4-re fordítani tudott, sőt játszmalabdához is jutott, de ezt hárította Davenport.

Ez fordulópontnak bizonyult, ugyanis a második szettben 5:5-nél Szávay ismét elveszítette adogatását, így az amerikai a mérkőzésért szerválhatott. A "mi lányunk" azonban nem adta fel, és a (korábban) tőle megszokott küzdeniakarásnak köszönhetően 6:6-ra alakította az eredményt.

A rövidítésre azonban elfogyott Szávay lendülete, és elbukta a tie-breaket, így 1 óra 28 percnyi játék után 6:4, 7:6-ra a mérkőzést is elveszítette.

Davenport a győzelmét többek között 7 ászának (Szávay hármat ütött), és a 83 százalékban megnyert első adogatásainak köszönhette (a magyar lánynál ez a szám 65 százalék volt).

Ahogy már korábban beszámoltunk róla a másik két pénteki negyeddöntőben Alize Cornet két szettben nyert Virgine Razzanó ellen, míg Marija Sarapova három játszmában győzte le az ukrán Aljona Bondarenkót.

EREDMÉNY

Davenport–Szávay 6:4, 7:6
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik