Szávay Ágnes a második szettre felőrölte Makarova ellenállását

Vágólapra másolva!
2008.04.08. 20:10
Szávay Ágnes győzelemmel mutatkozott be az Amelia Island-i tenisztorna női egyes versenyében. A magyar kiválóság erőnyerőként csak a második fordulóban lépett először pályára, ahol az orosz Jekatyerina Makarovát verte két játszmában, 6:4, 6:1-re.
Szávay újra nyert
Szávay újra nyert
Szávay újra nyert
Szávay újra nyert

SZÁVAY ÁGNES NYILATKOZATA

„Nagyon boldog vagyok, hogy sikerrel túljutottam az első akadályon” - mondta a meccs után Szávay. – „Az elején sokat hibáztam, akadozott a játékom, ám egyre jobban belelendültem, és szerencsére a szerva is jól ment.” (MTI)
Szávay Ágnes ismét mérkőzést nyert. A magyar kiválóság az Amelia Island-i versenyen az orosz Jekazyerina Makrovát múlta fölül két szettben. A magyar teniszezőnő az első szettet 6:4-re hozta, a másodikban pedig hengerelt, és 6:1-re nyert.

A világranglistán a héten három helyet javító Szávay jól kezdte a Makarova elleni második fordulós mérkőzését. A Vasas csillaga 2:1-nél vette el először ellenfele adogatását, ám sajnos az orosz nem adta meg magát, és egyből visszabrékelte Szávayt.

A kulcsfontosságú játék 4:4-nél érkezett el. Ekkor Makarovának több bréklabdája is volt, ezt azonban hárította Szávay, és végül hozta is a saját adogatását, mint ahogy a következő játékot is.

Szávay így az első felvonást 6:4-re nyerte.

A magyar lány első adogatásai az első felvonásban 71 százalékban sikerültek, ráadásul tizenhat pontot csinált az első szerváiból. Összehasonlításképp, ez a szám négy volt az ellenfélnél.

Az első szettben még tartotta magát, és egyenrangú ellenfél volt, ám a második játszmára teljesen elkészült erejével az orosz lány, aki ugyan még hozta első adogatójátékát, ám aztán már csak Szávay volt a pályán.

A soltvadkerti teniszező végül egy szempillantás alatt 6:1-re nyerte a második szettet, s összességében 1 óra 11 perc alatt elintézte riválisát.

Szávay ezzel visszavágott Makarovának az idei Australian Open első fordulójában elszenvedett vereségéért.

AMELIA ISLAND

NŐI EGYES, MÁSODIK FORDULÓ
Szávay (magyar) – Makarova (orosz) 6:4, 6:1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik