BL: Az új drog

2404186 24041862404186 2404186
Vágólapra másolva!
2011.06.20. 22:06
SZEZONÉRTÉKELŐ 9. RÉSZ: EPILÓGUS   BL! Mindenki erre áhítozik! Legyen szó klubvezetőkről, edzőkről, játékosokról és szurkolókról! Igen...

SZEZONÉRTÉKELŐSZEZONÉRTÉKELŐ

9. RÉSZ:

EPILÓGUS

BL! Mindenki erre áhítozik! Legyen szó klubvezetőkről, edzőkről, játékosokról és szurkolókról!

Igen, de milyen áron?

A PL csapatok általában jól szerepelnek a sorozatban, köszönhetően a bajnokság színvonalának, de a Leeds esete lehet intő példa is.

Beszálltunk a páternoszterbe, de még azt nem lehet tudni, hogy lefelé, vagy felfelé megyünk!

MI VOLT!

Van egy kedvenc példám a látásmódról!

Egy elsötétített szobában van egy gömb, amit délről megvilágít egy reflektor. A szobában minden égtáj felől ül egy ember, akiket megkérdeznek, hogy milyennek látják a gömböt!

A dél felől ülő teljesen fehérnek látja, a keletről ülő balról fehérnek, jobbról feketének, az északi teljesen feketének és a nyugati balról feketének és jobbról fehérnek. Mindenki mást állít és kinek van igaza? MINDENKINEK!!!

Természetesen a saját szemszögemből írom a cikket, de azért próbálok számszerű, objektív adatokra is támaszkodni!

Harry szerint a klub története egyik legjobb szezonját zárta. Pénzügyileg mindenképpen, de erkölcsileg az 1960-61-es duplázó szezont még meg sem közelítettük. Kétségkívül még nem indultunk a Bajnokok Ligájában, ahol elég impresszíven mutatkoztunk be, de ennek az árnyékába szorult minden! A bajnoki szezon (amíg a BL-ben voltunk) és mindkét hazai kupa...

Gallas egyszer le is nyilatkozta a tavasz folyamán, hogy úgy érzi, hogy a kisebb csapatok ellen nem vette mindenki elég komolyan a meccseket és ez az alábbi táblázatból remekül ki is világlik!

Bátran kijelenthetem, hogy az idei bajnoki szezont egyértelműen otthon buktuk el!!!

Idegenben szinte hajszál pontosan ugyanazt a teljesítményt futottuk, mint tavaly: 7 győzelem, 5 döntetlen, 7 vereség, 26 pont, sőt a gólarány sem különbözik -2 (27:29 és 25:27).

Ezzel szemben otthon a tavalyi 44 pont helyett, csak 36 pontot szereztünk amivel idén is meglett volna a 4. hely!!!

Az első és az utolsó 5 helyezettek ellen lejátszott meccseknél szemet szúró a különbség!

A top 5-tel (amibe mi is belekerültünk mindkét évben, így 4), vagyis a riválisokkal folytatott csatát idén elvesztettük. 5 ponttal szereztünk kevesebbet most, mint tavaly és ezeket mind Lane-n hullajtottuk el...

Az utolsó 5-tel szemben szemben nem csak hazai pályán katasztrófális a mutatónk. A két év között 14 pont különbség van (ennyi plusszal sima ezüstérmesek lettünk volna)!!! Talán nem túlzás azt állítani, hogy mi szurkolók joggal várjuk el a BL-ért küzdő csapatunktól, hogy ezek ellen a csapatok ellen hozza a pontokat és sajnos így ül Gallas nyilatkozata is...

TAKTIKAI PROBLÉMÁK

Redknapp nem tudta eldönteni, hogy a repülőrajtot vett Van der Vaart-t melyik poszton játszassa és milyen játékrendszert alkalmazzon hozzá (lásd hosszabban)! Végül a 4-4-1-1 mellett döntött, amiben két játékosunk alapvetően nem illik egymáshoz, mégpedig Rafa és Defoe! Továbbá egy játékrendszert nem elég kihirdetni, azt be is kell gyakorolni, amelyre láthatóan nem került sor!

Nehezményezem továbbá, hogy a rögzített helyzeteink (főleg a szögleteink) nem elég gólveszélyesek, legalábbis tudatosságnak a szikráját sem vélem bennük felfedezni.

MI LESZ?

Vízválasztó szezon elé érkeztünk!

Nem kérdéses, hogy a bajnokság a prioritás, mert ha nem sikerül kvalifikálnunk magunkat a következő BL szezonra, akkor az összes értékünktől megszabadítanak minket a vetélytársaink. Ebben az esetben sem járunk úgy, mint a Leeds (ők anyagilag mentek csődbe), de a porba hull az utóbbi 6-7 év folyamatos építkező munkája.

A PL-be nevezhető 25-ös keretben 8 főnek kell lenni, aki Britanniában nevelkedett és a 25 fős keretbe nem számítanak a 21 éven aluli játékosok! Az alábbi keret ötvözi a jelen állapotot, azt amit én szeretnék és egy kicsit a reálisan várható névsort:

Kapusok (3): Gomes, Cudicini, Friedel

Védők (9): Walker, Corluka, Kaboul, Dawson, King, Gallas, Sakho, Caulker, BAE

Középpályások (11): Lennon, Townsend, Huddlestone, Sandro, Modric, VdV, Jenas, Bale, Rose, Kranjcar, Pienaar

Támadók (5): Pavlyuchenko, Crouch, Damiao, Altidore, 1 nagy név (pl. Benzema)

Távozók: Bassong (6), Hutton (6), Bentley (5), Dos Santos (5), Palacios (8), O'Hara (4), Keane (5), Defoe (15)

Összesen: 54 millió font

Érkezők: Sakho (15), Damiao (15), Altidore (4), Benzema (20)

Összesen: 54 millió font

És végül ezzel az elsőrendű 4 perces visszatekintő videóval (minden lényeg benne van) szeretném megköszönni a 9 részen át tartó figyelmeteket!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik