In it to win it: Bázel - Tottenham

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2013.04.11. 18:04
Bale, Lennon és a krisztusi koron is túl lévő Gallas nélkül kell felvennünk a küzdelmet egy olyan csapattal szemben, amelyik a Lane-en közelebb...

Bale, Lennon és a krisztusi koron is túl lévő Gallas nélkül kell felvennünk a küzdelmet egy olyan csapattal szemben, amelyik a Lane-en közelebb állt a győzelemhez, mint mi. Nem könnyű a feladat, de kupákat nem szoktak csak úgy osztogatni. Nem volt véletlen, hogy a sorsoláskor nem potyogtattuk a könnyeinket amiért épp a svájciakat kaptuk ellenfélként. A csapatunknak még most is mindene megvan ahhoz, hogy bejusson az EL elődöntőjébe. Ehhez viszont teljes erőbedobás, koncentráció és túlcsorduló motiváció kell. Az Everton ellen láthattunk jól játszani Walkert, Adebayort és Sigurdssont is - tehát elvileg van okunk a bizakodásra. Mindenki kijön egyszer a gödörből. No meg már az sem sci-fi kategória, hogy Kaboul visszatéréséről álmodozzunk!Bale, Lennon és a krisztusi koron is túl lévő Gallas nélkül kell felvennünk a küzdelmet egy olyan csapattal szemben, amelyik a Lane-en közelebb állt a győzelemhez, mint mi. Nem könnyű a feladat, de kupákat nem szoktak csak úgy osztogatni. Nem volt véletlen, hogy a sorsoláskor nem potyogtattuk a könnyeinket amiért épp a svájciakat kaptuk ellenfélként. A csapatunknak még most is mindene megvan ahhoz, hogy bejusson az EL elődöntőjébe. Ehhez viszont teljes erőbedobás, koncentráció és túlcsorduló motiváció kell. Az Everton ellen láthattunk jól játszani Walkert, Adebayort és Sigurdssont is - tehát elvileg van okunk a bizakodásra. Mindenki kijön egyszer a gödörből. No meg már az sem sci-fi kategória, hogy Kaboul visszatéréséről álmodozzunk!

CSAPATHÍREK

Már lelőttem a bevezetőben: Defoe, Lennon, Bale és Billy legkorábban csak a City ellen állhatnak AVB rendelkezésére. Kaboul pedig elvileg lehetőség. A kapuban szerintem maradunk majd Brad-nél, előtte viszont eléggé kaotikus állapotok vannak. Benny felszedett pár kilót (szerintem már be sem tud ülni a SmartCar-jába), és nem csak a rágó járt tetű lassúsággal a szájában, hanem a lábait is borzasztó kelletlenül emelgette, ahogy a Bázel jobbszélsőjének a hátát nézte. Dawsontól az Everton ellen újra láthattunk az ellenfél játékosai felé eregetett kulcspasszokat - Caulker pedig még mindig fiatal és tapasztalatlan. Vertonghent és Walkert mondjuk nem féltem. (Bár Kyle - és szélső hátvédet játszva Jan is - hajlamos nagy területeket hagyni maga mögött.) Középen Dembélé kivételével senkinek sem tuti a helye a kezdőben. Elől pedig Siggy és Adebayor kihagyhatatlan - nemcsak a vasárnapi góljaik miatt, de főleg azért.

Friedel

Walker - Caulker - Vertonghen (Kaboul???) - Naughton/Jan

Huddlestone - Dembélé

Dempsey - Holtby - Siggy

Adebayor.

Ez a felállás még az én fejemben sincs kőbe vésve, AVB-nek meg könnyen lehet, hogy eszébe sem jut. De hatalmas variációs lehetőségek nincsenek, legfeljebb Dembélét lehetne feljebb tolni, és Carrollt bekiabálni a csapatba (igen, ezt már danesdzsu írja:) egy malőr miatt ma rövidített posztot kaptok, majd esetleg Woland befejezi, ha ismét netközelbe ér), bár mindkét lépés erősen szerencsejátékos húzás lenne, annak minden hátrányával, és eddig ilyesmi nem volt jellemző csodamenedzserünkre. Mindenesetre itt van előtte a bizonyítási lehetőség: ez az első komoly eredménykényszer rajta, nehéz helyzetben. Az a keret, amiből jelenleg válogathat, szűkösebb ugyan a megszokottnál, de még így is erősebb a lényegesen szerényebb lehetőséggel bíró svájci klubénál. Minden egyes poszton. Ha tényleg olyan jó menedzser, ezt a feladatot meg kell oldania, és igazából abban reménykedem, hogy közben alkot valamit. Valamit, ami túlmutat a megszokott felállásba megpróbáljuk beleszuszakolni a rendelkezésre álló játékosokat vonalon. Valamit, ami mondjuk hatástalanítja a svájci kontrákat, ami gyors szélsővédők hiányában is kikapcsolja Salah-t (ami sikerült is az első meccsen), amitől hatékony támadójátékunk terem, amitől elhiszem, hogy igenis van esélyünk az EL-re.

Számomra nem a United, Arsenal, Lyon, vagy az Inter elleni meccsek lesznek az év meghatározói, nem azok döntik el, hogy fogok emlékezni erre a szezonra, nem. Számomra ez az ahol eldől, mennyit érünk, minden más csak tollpihék kósza játéka a szélben. Ez AZ!

COME ON YOU SPUUUUURRRRSSS!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik