Bajnoknézőben II.: ManU - Spurs 3-0

Vágólapra másolva!
2011.08.22. 23:08
No, hol is kezdjük. Hatalmas gratula és kalapemelgetés a Unitednek. Friedel volt a mezőny legjobbja annak ellenére, hogy Welbeck klasszis gólt szerzett...

No, hol is kezdjük. Hatalmas gratula és kalapemelgetés a Unitednek. Friedel volt a mezőny legjobbja annak ellenére, hogy Welbeck klasszis gólt szerzett és még klasszabb gólpasszt adott. Ha nem Brad áll a kapunkban simán megkapjuk az ötöst. Vagy a hatost. 20 próbálkozásunk volt - ezek közül mégis csupán az utolsó, Huddlestone bivaly lökete volt lövésnek nevezhető. De Geának nem kellett védést bemutatnia - felhozó meccset tartottunk neki. Gyenge gurítások, középmagasan, középerősen középre lőtt labdákkal. Pedig tényleg nagyon bizonytalan még a spanyol. (Hudd lövését Defoe elé ejtette [Defoe-nak itt húzzunk be egy nagy tahó fekete pontot], vdV egyik gurítását majdnem bevédte, egy falevélként hulló beadást pedig Defoe elé paskolt aki kapufára bombázott.) El lehet mondani, hogy az előttünk adódó lövőhelyzetekből a United simán ikszre hozta volna ezt a 0-3-t. Persze önmaguk ellen nem játszhatnak ők sem.No, hol is kezdjük. Hatalmas gratula és kalapemelgetés a Unitednek. Friedel volt a mezőny legjobbja annak ellenére, hogy Welbeck klasszis gólt szerzett és még klasszabb gólpasszt adott. Ha nem Brad áll a kapunkban simán megkapjuk az ötöst. Vagy a hatost. 20 próbálkozásunk volt - ezek közül mégis csupán az utolsó, Huddlestone bivaly lökete volt lövésnek nevezhető. De Geának nem kellett védést bemutatnia - felhozó meccset tartottunk neki. Gyenge gurítások, középmagasan, középerősen középre lőtt labdákkal. Pedig tényleg nagyon bizonytalan még a spanyol. (Hudd lövését Defoe elé ejtette [Defoe-nak itt húzzunk be egy nagy tahó fekete pontot], vdV egyik gurítását majdnem bevédte, egy falevélként hulló beadást pedig Defoe elé paskolt aki kapufára bombázott.) El lehet mondani, hogy az előttünk adódó lövőhelyzetekből a United simán ikszre hozta volna ezt a 0-3-t. Persze önmaguk ellen nem játszhatnak ők sem.

Csábító ilyenkor azt mondani, hogy a United ma mindenkit sima hármassal küldött volna haza. De az az igazság, hogy ha nem vagyunk ennyire balfaszok és enerváltak elől, akkor gólokat szerezhettünk volna. Ergo: a Shitty vagy a Chelsea lehet, hogy nem távozott volna üres kézzel (sőt, stigmatával) az Old Traffordról. Rendre rossz megoldásokat választottunk, vagy ha éppen jót, akkor rosszul viteleztük kifele.

Van der Vaart szerintem élete legrosszabb meccsét játszotta. Lennon eljátszotta az esélyt, hogy megszerezzük a vezetést, amikor az ötös sarkáról az üresen várakozó és a labdáért rimánkodó vdV-hez passzolás helyett mellkason bombázta valamelyik hazai védőt. Nem tudom mi a franc munkált a fejében... tizenegyest akart volna? Ha igen, akkor remélem Kaboul rálép a tyúkszemére a buszúton hazafelé.

Livermore teljesen láthatatlan volt, Walker pedig sajnos még messze van attól, hogy Ashley Young-szintű játékosokat bízzon rá az ember. Óh, majdnem elfeledkeztem Bale-ről, méltán, mert most nagyon csendes volt (jól vigyáztak rá persze, többen is - fegyelmezett védekezés végig a hazaiaktól). Kranjcar bemutatta, hogy mi a különbség közte és Modric között.

Óh, ha már a hisztikirálynál tartunk... most legszívesebben tarkón vagdosnám egy kéthetes baguette-el, amíg el nem porlad. Nem sok kellett volna most ahhoz, hogy ne vert seregként vonuljunk le a pályáról. Egy világklasszis, védekezni is tudó és nem rest középső középpályással azért valamivel beljebb lettünk volna.

Kaboul és Dawson nagyon dekoncentráltak, a góloknál fogalmuk sem volt éppen merre jártak. Arról meg pláne nem, hogy az ellenfél merre járt. A szünet előtt látottak alapján nem gondoltam volna, hogy Assou-Ekotto miatt kapjuk majd az első, és sajnos mindent eldöntő gólt. Egy habkönnyű felszabadítást simán odapasszolt az ellenfélnek. A saját térfelünk közepén. Aztán Cleverley (DigiSportos szakembereknek: klevööli, és nem klévörli) teljesen zavartalanul választhatta ki az ötösön egyedül hagyott Welbeck-et.

Kit lehet egyáltalán dícsérni? Mármint a fantasztikus Friedelen kívül. Corluka nem volt rossz, talán egy beadás sem érkezett Young-tól a második félidőben. A harmadik gólnál talán közelebbről is nézhette volna Rooney-t ahogy gólt fejel. De rajta nem sok múlt. Szerintem most Defoe sem volt túl szörnyű, jöttek tőle rossz, nagyon rossz döntések (passz, vagy az sem amikor lőni kellett volna, és vice versa), de egy átlagos teljesítményt azért lehozott, ami nem mondható el a csapat 80%-áról.

Részleges magyarázatot adhat a dekoncentráltságra az, hogy nem volt még komoly mérkőzésünk idén, és ezt megelőzően még a morfiumként ható skóciai sörmeccs is tompította a reflexeinket. Pozitívumokat nehéz találni, de azért lehet. Helyzetekig, lövésekig tulajdonképpen meglepően könnyen jutottunk, és ha hozunk egy-két tökös csatárt akkor ezekből simán teremthetünk valódi veszélyt. Aztán remélhetőleg komoly ébresztő volt ez a következő bajnokink előtt, ami még fontosabb lesz mint ez volt. A Shitty a Lane-en. Ma azért sejthető volt a bukta (én a Nou Campban is Spurs-győzelmet jósolnék), de hétvégén jó lenne megmutatni, hogy nem vagyunk mi nudlik.

A negatívumokból persze sokkal több van. A hatalmas instans összezuhanás az első bekapott gól után például. No, azt nagyon lehangoló volt látni. A Niko-Jake belső középpálya azért nem aggaszt, mert valszeg ebben a formában nem látjuk újra, most is a kényszer szülte. No, mindegy, aludjunk rá egyet.

Addig is gondoljunk inkább Friedel pompás teljesítményére. És, hogy ő nem ezt érdemelte volna. Klasszis. Emberfeletti. USA! USA! USA!

COYS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik