Ess-ley Young – a „vörös ördög”, aki többet repked, mint Superman

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.06. 12:05
Ashley Young, a Manchester United szélsője a Real Sociedad elleni BL-mérkőzésen egy finoman szólva is vitatható szabálytalanság után kiharcolt egy tizenegyest csapatának. Persze nem ez volt az első eset, hogy Ess-ley a földön kötött ki, miután egy szellem felrúgta a kapu előtt.

A játékosnál egyáltalán nem számít újdonságnak ez a megmozdulás, hiszen már korábbi edzője, Sir Alex Ferguson is „lehajszárítózta" párszor az angolt, aki nem tudott megállni a lábán. A tizenhatoson belül egy pár perce született őzgida állóképességével megáldott Young legvitatottabb műeséseit most a Sportsmail gyűjtötte össze.

Haladjunk időrendben. A lassan már levédethető Young-repülés a 2011 októberében debütált. A Manchester City elleni városi rangadót 6–1-re megnyerő „vörös ördögök" szélsője James Milner szerelése után dobta fel magát egészen elképesztő, bicskanyitogató módon. Ez akkor egy szabadrúgást, és némi fújolást ért.

Alig fél évre rá, áprilisban jött az újabb repülés. Nem tudjuk, hogy Young Supermant akarta-e utánozni az angol, vagy egyszerűen csak túl sokat hallgatta R. Kelly I belive I can fly című számát, de az biztos, hogy a Queens Park Rangers ellen 2–0-ra megnyert bajnokin sem bántotta senki.

Egy hét. Kereken egy hét telt el a következő „balesetig”. 2012. április 8-án az Aston Villa ellen 4–0-ra diadalmaskodó manchesteriek játékosa szokása szerint beleszaladt védőjébe, Ciaran Clarkba, a játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. Az eset után egyébként Sir Alex Ferguson is megjegyezte, hogy egy kicsit talán könnyen adta magát Young.

Idén, szeptember 14-én "Ess-ley" a Crystal Palace ellen is bepróbálkozott, és egy egészen akrobatikus mozdulattal lábon rúgta védőjét, majd arccal tompította az esést. Távolugrásban szép eredmény, de akkor a tizenegyes helyett csak egy sárgát kapott.

És aztán jött a tegnapi megmozdulása, ami viszont újra büntetőt ért, igaz a mérkőzés vége így is 0–0 lett, mivel Robin van Persie nem tudta értékesíteni a tizenegyest.

Nem csoda hát, ha ezeket a képsorokat látva sokan megjegyezték, hogy lassan ideje lenne komolyabban – akár visszamenőleg is – büntetni az ilyen repkedéseket. Reméljük eljön ez az idő is, vagy legalább a játékvezetők úgy kezelik majd őt, mint a fiút, aki tizenegyest, mármint farkast kiáltott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik