Szégyen: a Wigan nem tudja megtölteni a szektorait az FA-kupa-elődöntőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.12. 10:08
null
Dave Whelan, a Wigan elnöke az üres DW Stadiumban: ismerős érzés (Fotó: Action Images)
Példátlan eset: a Premier League-ben szereplő klub tízezer jegyet visszaküldött, mert nincs rájuk igény.

A szombati Wigan Athletic–Millwall FA-kupa-elődöntőre mindkét csapat valamivel több mint 31 ezer jegyet kapott, ennyi szurkolót vihetnek magukkal a Wembley Stadionba. Azonban míg a másodosztályban szereplő londoni klub gond nélkül továbbértékesítette szurkolóinak az összes jegyet, addig a Premier League 18., még kiesést jelentő helyén álló csapat tízezer belépőt visszaküldött az Angol Futballszövetségnek (FA).

A Wigan szurkolói részéről tapasztalt érdektelenség valahol nem meglepő: a kb. 25 000 férőhelyes DW Stadiumban rendre „csak” 17-18 ezer néző gyűlik össze a PL-meccsekre. Márpedig a klub ezzel utolsó előtti (a Queens Park Rangerst megelőzve) az átlagnézőszám, és utolsó a stadion kihasználtsága tekintetében. Ennél több nézőt pedig ezúttal sem nagyon hoz lázba a gondolat, hogy elutazzon Londonba, majd vissza – összesen 660 kilométert megtéve. Ugyanakkor a dolog némileg mégis érthetetlen: egy 80 ezer lakosú városról van szó, amelynek csapata története során először játszhat elődöntőt az FA-kupában.

Grimsby Town–Wrexham, FA Trophy-döntő: ennél azért jobb lesz... (Fotó: Action Images)
Grimsby Town–Wrexham, FA Trophy-döntő: ennél azért jobb lesz... (Fotó: Action Images)

A Millwall persze örömmel megvette volna a 30-60 font közötti áron kínált jegyeket, az FA azonban nem szerette volna, ha az egyik csapat szurkolói ilyen fölényben vannak a lelátón. Ezért megnyitnak a Wigan szektora mellett még egy 6000 férőhelyes semleges zónát, további 1500 jegyet a fegyveres erők tagjai kapnak meg. Így már csak 14 ezer üres széket kellene megtölteni szombat délutánig...

Vasárnap biztosan nem lesz ilyen gond: a Chelsea–Manchester City meccs valamivel nagyobb érdeklődésre tart számot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik