Jojózással és oroszlántánccal köszöntötték az MU-sok a kígyó évét - videók

Vágólapra másolva!
2013.02.10. 17:45
Február 10-én beköszöntött a kígyó éve, a kínai holdújév első napját világszerte megünneplik. De nem csak az ázsiai országba, illetve a diaszpóra hazájuktól messze élő tagjai, hanem a világ legnagyobb futballklubjai is – elvégre mindenki azt szeretné, hogy szeressék Kínában.

A Manchester United kis videókkal köszönti az ünneplő Kínát, ahol most 40 napig tart a banzáj, 15 napon át fokozott tűzijáték aktivitással és két nap állami szabadságolással. A csapat fiatalabb játékosai (Anderson, Alexander Büttner és Sam Johnstone) a manchesteri Kínai Művészeti Központban adták át magukat az ünnep önfeledtségének.

(A furcsa bácsi után, 1:28-tól jönnek a focisták; forrás: Manchester United)

A Facebookon, a klub rajongói által küldött üzenetekkel ellátott papírlampionokat vittek, és kipróbálták magukat olyan tradicionális „művészeti” ágakban, mint a jojózás, az oroszlántánc és a különböző hangszerek megszólaltatása.

(Forrás: Manchester United)

Eközben egy házzal arrébb, a spanyol bajnokság (Primera Division) első vasárnapi mérkőzésén, a Barcelona–Getafe találkozón a pályára vonuló két csapatot egy-egy, a kínai népnek boldog új évet kívánó felirattal ellátott pólóban feszítő gyerkőc kísérte.

Ilyen pólóban kísérték ki a Barca és a Getafe csapatát (Forrás: Marca)
Ilyen pólóban kísérték ki a Barca és a Getafe csapatát (Forrás: Marca)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik