Primera División: a Real és a Barca is otthon kezd, októberben el Clásico

Vágólapra másolva!
2012.07.10. 13:30
Az augusztus 18–19-i hétvégén rajtol el az első osztályú spanyol labdarágó-bajnokság (Primera División) 2012–2013-as idénye, a címvédő Real Madrid és a Barcelona otthon lép pályára, előbbi a Valenciát, a katalánok a Real Sociedadot fogadják. A szezon első bajnoki el Clásicójára ezúttal nem kell november végéig, vagy éppen december közepéig várni – mint az elmúlt években –, október hetedikén a Barcelona fogadja a Real Madridot, a visszavágót március 3-án rendezik meg.

A madridiak idén már jártak egy bajnokin a Camp Nouban – nyertek is 2–1-re, szinte bebiztosítva azzal bajnoki sikerüket –, és még vár rájuk két idegenbeli fellépés a nagy honi ellenféllel szemben, az egy hazai mellett.

A spanyol klubfutball két meghatározó egylete mennyiségileg és minőségileg is sűrű augusztus elé néz, hiszen 22-én, majd 29-én éppen egymással mérkőznek meg a spanyol Szuperkupáért – előbb a Camp Nouban, majd a Bernabéúban –, míg a katalánok 20-ra kötötték le a Sampdoria elleni gálamérkőzést. A klubalapító Joan Gampar tiszteletére minden nyáron megrendezett mérkőzésen ezúttal a húsz évvel ezelőtti BEK-sikert idézik meg az akkori olasz ellenféllel.

Bővebben később!

PRIMERA DIVISIÓN, 2012–2013
AZ 1. FORDULÓ PÁROSÍTÁSA (AUG. 18–19.)
Barcelona–Real Sociedad
Sevilla–Getafe
Athletic Bilbao–-Betis
Real Madrid–Valencia
Levante–Atlético de Madrid
Zaragoza–Valladolid
Celta–Málaga
Mallorca–Espanyol
Rayo Vallecano–Granada
Deportivo–Osasuna

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik