La Liga: narancs cipőfűző, a játékosok kiálltak az ultrák mellett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.17. 14:35
null
Narancssárga cipőfűzők, narancssárga „börtönruhák” (Fotó: Marca)
Spanyolországban a Deportivo La Coruna egyik szurkolójának halála óta a hatóságok megszigorították a szervezett szurkolói csoportokra vonatkozó rendszabályokat – legutóbb az ultrakellékeket tiltották ki a stadionokból. A döntés értelmében a jövőben nem lehet bevinni a lelátóra szócsövet és dobot sem.

 

A spanyol bajnokság 21. fordulójában a Rayo Vallecano éppen a Deportivót fogadta hazai pályán. A Rayo fanatikusait tömörítő Bukaneros frappáns koreográfiával készült a meccsre.

A kapu mögötti szektort börtönné változtatták, beöltöztek narancssárga ruhába, mint a rabok, és egy „ez itt Guantánamo” kiírást helyeztek a szektor elé. A fanatikusok azóta is narancssárga (börtön)ruhában buzdítják kedvenceiket.

A spanyol bajnokság hétvégi fordulójában megrendezett Rayo Vallecano–Granada párharc során a Rayo játékosai narancssárga cipőfűzővel utaltak a szurkolók korábbi élőképére a lelátón, kifejezve szolidaritásukat a fanatikusokkal.

A Rayo szurkolói 2014 novemberében is igen kreatív élőképet hoztak össze a modern futball ellen. Az Eibar elleni meccsen készítettek egy Simpson családos koreót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik