Luis Rubiales (Fotó: Getty Images)


Korábban beszámoltunk Luis Rubialesnek, a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) elnökének ellentmondásos, sokak szerint munkájával összeférhetetlen magatartásáról, legyen szó a szövetség bankkártyájával fizetett salobrenai házibuliról, a Villarrealról, a Valenciáról, valamint a Sevilláról tett ellenséges megjegyzéseiről, Gerard Piqué olimpiai válogatottba való behívásának kiharcolásáról, valamint arról a nyomásról, amit a Szaúd-arábiai Labdarúgó-szövetségre gyakorolt Piqué-vel együtt a Spanyol Szuperkupa rendezése kapcsán.

Ezt annyira nehezményezte az RFEF elnöke, hogy pert indított az újság, név szerint José María Olmo és Alejandro Requeijo újságírók ellen, mivel szerinte törvénytelen úton jutottak ezekhez az információkhoz.

Az El Confidencial arról számol be, hogy a pert megnyerte az újság a Madrid Tartományi Bíróságon. A bíróság szerint „nincs arra utaló jel, miszerint a lap illegális úton szerezte volna meg az információkat. A megjelent információk teljes mértékben igazak. A megszerzett információk relevánsak a nyilvánosság számára (az RFEF állami támogatásokat is kap és kezel), és bírósági eljárás is folyik esetleges bűncselekmények elkövetése miatt lapban megjelent személyek kapcsán.

Az információk igazak, azok ugyanis közvetlenül olyan dokumentumokon és hangfelvételeken alapulnak, amelyeknek a hitelessége nem vonható kétségbe. A publikáció kizárólag a társadalom számára lényeges ügyekre vonatkozik, mivel nem tartalmaz személyes adatokat és olyan információkat, amelyek nem kapcsolódnak a tárgyhoz.”

Eközben a majadahondai bíróságon és a Korrupcióellenes Pénzintézetnél továbbra is folyik az eljárás a Spanyol Királyi-Labdarúgó-szövetség ellen hűtlen kezelés miatt.