A négy huligán még januárban akasztotta fel egy hídra a Viníciust ábrázoló próbababát (Fotó: Twitter)
 
Felmentették a munkavégzés alól a Valencia–Real meccs VAR-játékvezetőjét 
Négy személyt őrizetbe vettek a Vinícius-bábu fellógatása kapcsán 
 A Real Madrid a Legfőbb Ügyészséghez fordult a Vinícius-ügyben
Öt meccsre bezáratják a Mestalla déli lelátóját – hivatalos 

A négy gyanúsítottat – akik közül hárman az Atlético szélsőséges ultracsoportjának, a Frente Atléticónak a tagjai – a tegnapi nap során vette őrizetbe a spanyol rendőrség. Az ügyészég gyűlölet-bűncselekménnyel, valamint és az áldozat emberi méltósága ellen elkövetett bűncselekménnyel vádolja a renitens drukkereket, akiket a biztonsági kamerák felvételei alapján sikerült azonosítani.

 


 

Ítélet ugyan még nincs, de a bíróság előzetesen távolságtartási végzést rendelt el a négy gyanúsított ellen – ennek értelmében a gyanúsítottak nem közelíthetik meg, és nem vehetik fel a kapcsolatot sem a Real Madrid brazil szélsőjével.

Mindemellett a bíróság megtiltotta a gyanúsítottaknak, hogy bármelyik élvonalbeli stadion (beleértve a Santiago Bernabéut, illetve a Cívitas Metropolitanót is) ezerméteres körzetében megjelenjenek az ott sorra kerülő mérkőzések ideje alatt – a tiltás a meccseket megelőző, illetve a lefújást követő négyórás idősávra is érvényes.

Januárban a Király-kupában a későbbi győztes Real Madrid és az Atlético Madrid negyeddöntője előtt a spanyol fővárosban a brazil támadó 20-as mezébe öltöztetett próbababát lógattak le a nyakára kötött kötéllel, fölé pedig egy piros molinót akasztottak, amelyen fehér betűkkel a „Madrid gyűlöli a Realt” felirat állt.