A Barcelona elnöke, Joan Laporta (balra) és a Real Madrid elnöke, Florentino Pérez (jobbra) is a liga és a CVC közti megállapodás ellen van (Fotó: Getty Images)

Az Athletic Bilbao, az FC Barcelona és a Real Madrid bejelenti, hogy közösen megtámadja a La Liga közgyűlése által 2021. augusztus 12-én elfogadott megállapodást a liga és a CVC között, mivel ez az egyezség sérti a korábbi, hasonló szerződéskötésekre vonatkozó előírásokat” – olvasható a Real Madrid hivatalos, pénteki közleményében.

Az ügyről további részleteket nem lehet tudni, csak azt, hogy az említett három klub nem írta és a tervek szerint nem is fogja aláírni az említett megállapodást, ellentétben a La Ligában szereplő többi klubbal.

A liga és a CVC befektetési alap közti szerződéskötés eredeti célja az, hogy segítsen a koronavírus-járvány következtében nehéz pénzügyi helyzetbe került klubokon.

A megállapodás értelmében a liga a befektetővel közösen alapított cégbe viszi a kereskedelmi jogait, a CVC abban kap 10 százalékos részesedést mintegy 2.7 milliárd euró ellenében – ezt a konstrukciót tartja jogsértőnek és utasítja el a Real Madrid, a Barcelona és az Athletic Bilbao.