Király-kupa: a Valencia kiütéssel ment tovább, a Bilbao is nyert

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.18. 21:55
null
Cavani duplázott a Sporting Gijón ellen (Fotó: Getty Images, archív)
A Valencia simán, 4–0-ra nyert a másodosztályú Sporting Gijón ellen szerdán, a Spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjében, amelyben az Athletic Bilbao 1–0-ra legyőzte az Espanyolt.

 

A Sporting Gijón a La Ligában szereplő Rayo Vallecanót búcsúztatta a 32 között, s a Valencia ellen is meg szerette volna mutatni, hogy nem véletlenül jutott tovább. Ám az élvonal 12. helyén álló csapat már túl nagy falatnak bizonyult, a Gennaro Gattuso által irányított Valencia az első félidőben háromgólos előnyre tett szert. Az uruguayiak klasszisa, Edinson Cavani két, rendkívül gyorsan vezetett támadás végén talált be, míg a holland Justin Kluivert a félpályától ziccerben futhatott a labdával a kapu felé, s nem is hibázta el a lehetőséget.

A második játékrészben tovább nyílt az olló, a 64. percben a brazil Samuel Lino használta ki a Gijón ezen a meccsen roppant gyengén teljesítő védelmének újabb hibáját, és beállította a 4–0-s végeredményt.

Az élvonalban nyolcadik Athletic Bilbao a 14. Espanyolt fogadta. A hazaiak mindvégig irányítottak, és ennek meg is lett az eredménye: a 27. percben Oihan Sancet fantasztikus mozdulattal, sarokkal adta a tizenhatoson belülre futó Óscar de Marcosnak a labdát, aki könnyedén, belsővel volt eredményes. Az Athletic Bilbaónak a második félidőben is számos lehetősége volt, ezek közül azonban egyet sem tudott kihasználni, tehát 1–0-ra nyert.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Sporting Gijon (II.)–Valencia
0–4 (Cavani 10., 39., J. Kluivert 21., Samuel Lino 68.)
Athletic Bilbao–Espanyol 1–0 (De Marcos 27.)

KÉSŐBB
Real Betis–Osasuna 2–2 (W. Carvalho 62.. Sabaly 104., ill. D. García 90+4., R. García 106) – 11-esekkel 2–4
Levante (II.)–Atlético Madrid 0–2 (Álvaro Morata 54., Llorente 90+1.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik