La Liga: egy év kihagyás várhat a Valencia horrorsérülést szenvedő védőjére – sajtóhír

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.03.03. 14:17
Egy dolog már biztos: Diakhabyra hosszú kihagyás vár (Fotó: Valencia CF)
Ahogy arról már portálunkon is írtunk, szombaton hatalmas izgalmak után 2–2-es döntetlent játszott egymással a Valencia és a Real Madrid a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 27. fordulójában. A találkozón az izgalmas végjáték mellett jó pár vitatható ítélet is akadt, a meccs legszomorúbb történése azonban kétségkívül a hazaiak védőjének, Mouctar Diakhabynak a sérülése volt.

Mint ismert, Mouctar Diakhaby a találkozó 86. percében maradt lent a földön, miután ütközött a Real Madrid francia védekező középpályásával, Aurelien Tchouaménivel. Már elsőre is érzékelhető volt, hogy nagyon súlyos sérülésről van szó, a visszajátszások pedig megerősítették a várakozásokat. Tchouaméni olyan szerencsétlenül esett rá ellenfele térdére, hogy Diakhaby percekig üvöltve adott hangot fájdalmának. Beszédes volt a játékostársak reakciója is: volt olyan – amúgy sokat látott futballista –, akit annyira sokkolt a jelenet, hogy oda sem tudott nézni és eltakarta a szemeit, miközben a guineai játékos a földön fekve szenvedett.

A sokkoló jelenetről több felvétel is készült:

Diakhabyt pár perc után hordágyon vitték le a pályáról, azóta pedig meg is van az elsődleges orvosi jelentés, amely egyelőre nem túl konkrét, s csak annyit állapított meg, hogy a játékos térdében egy elmozdulás, orvosi szakszóval diszlokáció keletkezett. A másodlagos, azaz a végleges diagnózis pár nap múlva várható. A Marca mindenesetre úgy értesült, hogy egy év kihagyás vár majd a szerencsétlenül járt hátvédre.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik