Közel az egyezséghez? (Fotó: Getty Images)

 

Az argentin klasszis szerződése az idén nyáron lejár Barcelonában, s a hírek arról szóltak, hogy azután a Manchester Citybe vagy a Paris Saint-Germainbe igazolhat – a napokban épp arról írtunk, hogy a PSG „visszautasíthatatlan” ajánlatot tenne Messinek. Mint ismert, a hatszoros aranylabdás szupersztár tavaly nyáron tájékoztatta a katalán klub akkori vezetőit arról, hogy egyoldalúan felbontaná a kontraktusát, ám erre mégsem került sor.

A régi-új elnök, Joan Laporta láthatóan minden követ megmozgat azért, hogy maradásra bírja a 33 éves szupersztárt. A The Times úgy tudja, a napokban Messi édesapjával, Jorgéval vacsorázott azért, hogy felvázolja neki a klub által kínált tízéves szerződés részleteit.

A lap arról ír, hogy a tervek szerint Messi rövid ideig játszana még a Barcelona színeiben, s ha úgy tartja kedve, utána az MLS-ben is szerepelhetne – ott elláthatná egyúttal a klub nagyköveti feladatait. Ezek után a Barcelona csapatvezetőjeként dolgozhatna.

A The Times szerint az egyeztetések jól haladnak. Olyannyira, hogy Messi még a fizetése csökkentésébe is beleegyezne annak érdekében, hogy segítsen a Barcelonának sztárjátékost igazolni, és erősíteni a keretet.