Barcelona: tíz gólt lőtt a BL-idényben, ő lehet a katalánok új kilencese

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.12.09. 12:16
null
Haller (22) a Barca új kiszemeltje – spanyol sajtóhírek szerint (Fotó: AFP)
Spanyol sajtóhírek szerint újabb jelöltje van az FC Barcelonának a kilences posztra. A Fichajes azt írja, hogy a katalán klub Sébastien Hallert szeretné megszerezni az Ajaxtól.

 

Spanyolországban hetek óta cikkeznek arról, hogy a Barcelona nehéz anyagi helyzete ellenére is szeretne – lehetőleg januárban – szerződtetni egy támadót. Mint „vészkilences” elhangzott a lipcsei Dani Olmo, valamint az FC Baselben valóban csatárként szereplő, az Újpest elleni Európa-konferencialiga-párharc mindkét meccsén betaláló Arthur Cabral és a korábban a Villarrealban 75 bajnokin 32 gólig jutó (jelenleg Kínában futballozó) kongói válogatott Cédric Bakambu neve is.

A Fichajes most egy újabb célpontról, a korábbi francia utánpótlás-válogatott, ám felnőtt szinten Elefántcsontpartot képviselő Sébastien Haller lehetséges megszerzéséről ír. A lap állítja, Xavi és az FC Barcelona vezetősége is biztos abban, hogy a volt frankfurti megállná a helyét Barca mezben. A kérdést inkább az ára jelenti: az Ajax idén januárban 22 millió euróért szerezte meg a West Ham Unitedtől, az azóta 42 tétmeccsen szerzett 32 góljának, valamint 13 gólpasszának köszönhetően nőtt a becsült piaci értéke. Ráadásul a szerződéséből is viszonylag sok van még hátra: 2025 nyaráig szól.

Haller szenzációs idényt fut Amszterdamban, kulcsszerepe van abban, hogy az Ajax első holland csapatként hibátlan mérleggel zárta a csoportkört. A 27 éves támadó lett a második futballista, aki a Bajnokok Ligája csoportkörében mind a hat meccsen gólt szerzett (összesen 10-et). Cristiano Ronaldo volt az első a 2017–2018-as kiírásban. A portugál támadó annak idején kilencszer talált be. Haller emellett is beállított vagy megdöntött több BL-rekordot.

HALLER BL-IDÉNYÉRŐL
• Pályafutása első hat BL-fellépésén összesen tíz gólt szerzett. Rajta kívül ez senkinek sem sikerült eddig.
• Nála gyorsabban még senki sem jutott el tíz gólig a BL-ben (6 meccs). Az eddigi rekorder Erling Haaland volt, ő hét mérkőzés alatt érte el a mérföldkövet.
• Halleren kívül csak három játékos szerzett legalább tíz gólt egy csoportkör során. Ők hárman állnak a sorozat örök-góllövőlistájának első három helyén.
– Cristiano Ronaldo (11, 2015–2016)
Lionel Messi (10, 2016–2017)
Robert Lewandowski (10, 2019–2020)

A katalánok alkupozícióján aligha javít, hogy BL-csoportjában a Barca csupán a 3. helyen zárt, így 21 év után először nem tudott továbbjutni abból. A katalán csapatra tavasszal az Európa-liga vár. A sorozat elődjének számító UEFA-kupában a 2003–2004-es kiírásban szerepelt legutóbb, de akkor eleve oda is kvalifikált, a Bajnokok Ligája-indulást nem tudta kiharcolni.

Az FC Barcelona Sergio Agüero szívproblémái miatt került nehéz helyzetbe csatárfronton.

EMLÉKEZTETŐÜL
BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
6. FORDULÓ
E-CSOPORT
Bayern München (német)–FC Barcelona (spanyol) 3–0 (2–0)
München,
Allianz Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Hategan (román)
Bayern:
Neuer – Pavard, Upamecano, Süle (Nianzou, 78.), A. Davies (O. Richards, 71.) – Tolisso (Roca, 60.), Musiala – Coman (B. Sarr, 71.), T. Müller, L. Sané – Lewandowski (Tillman, 78.). Vezetőedző: Julian Nagelsmann
Barcelona:
Ter Stegen – R. Araújo, Piqué, Lenglet, Jordi Alba (Mingueza, 31.) – Gavi (Demir, 86.), S. Busquets, F. de Jong – Dest (Nico González, a szünetben), Depay, O. Dembélé (Coutinho, 73.). Vezetőedző: Xavi
Gólszerző:
T. Müller (34.), L. Sané (43.), Musiala (62.)

AZ E-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Bayern München 6 6 22– 3 +19 18
2. Benfica 6 2 2 2 7– 9 –2 8
3. FC Barcelona 6 2 1 3 2– 9 –7 7
4. Dinamo Kijev615 1–11–10 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik