Quique Setién (a háttérben) olyan dolgokat látott, amilyenekre nem számított (Fotó: AFP)
„Szerintem Messi minden idők legjobb játékosa – kezdte gondolatmenetét Setién. – Voltak már rajta kívül is nagyszerű futballisták, de azt a folytonosságot senki más nem tudja felmutatni, amit ő fenntartott az évek során. Nehéz őt menedzselni, ki vagyok én, hogy megváltoztassam őt? Évek óta ilyen, és nem változtatta meg senki.”

„Van egy másik oldala is a játékosoldal mellett, amelyet nehezebb menedzselni. Sokkal nehezebb. Ez sok sportoló személyiségének része, olyasmi, mint amilyet a Michael Jordanről szóló The Last Dance című sorozatban láthattunk. Olyan dolgokat látsz, amilyenekre nem számítasz. Nagyon zárkózott, nem beszél sokat, de ha azt akarja, hogy láss valamit, megoldja.”

„Távozásom után már látom, hogy bizonyos helyzetekben más döntéseket kellett volna hoznom, de van valami, ami feletted áll: a klub. Ha valami az elnök, a játékos, az edző felett is áll, az a klub és a szurkolók. Nekik tartozol a legnagyobb tisztelettel, és azt kell tenni, ami a klub egészére nézve a legjobb.”

Mint ismert, Setiént 2020 januárjában nevezték ki vezetőedzőnek a távozó Ernesto Valverde helyett. Augusztusi menesztéséig 25 meccsen irányította a katalánokat, tizenhat győzelem mellett négyszer ikszelt és ötször kikapott vele a csapat. Nemrég bejelentette, hogy menesztésének módja miatt jogi lépéseket tesz a klub ellen.