Depay egyre közelebb a Barcelonához? (Fotó: AFP)

 

Mike Verweij, a De Telegraaf szerzője írt arról a Twitteren, hogy egyezségre jutottak a felek: a Ronald Koeman augusztusi vezetőedzői kinevezése óta a Barcelona egyik fő kiszemeltjeként emlegetett Depay néhány lépésre került a katalánoktól.

A megállapodás részleteiről egyelőre nem számolt be az újságíró. A hírrel szintén foglalkozó Football Espana úgy tudja, 25+5 millió eurós üzletről lehet szó, és négyéves szerződést írhat alá Depay. 

Abban a források egyetértenek, hogy 26 esztendős szerzeményét már a héten bemutathatja a Barcelona.

Az olasz transzferguru, Fabrizio Romano már egy hete arról írt, hogy a személyes feltételekről megegyezett egymással a Barcelona és a holland támadó. A jelek szerint az elmúlt napokban a Lyonnal is sikerült dűlőre jutni. Romano szerint a Lyon legalább 25 milliót szeretne kapni a Transfermarkt által egyébként 44 millióra becsült, ám Franciaországban már csak egy évig érvényes szerződéssel rendelkező játékosért.

Koeman jól ismerheti Depayt, hiszen a holland válogatottnál is együtt dolgoztak. Ráadásul a hírek szerint a Barcelona vezetőedzőjének terveiben szerepel a Liverpoollal remek idényt záró, szintén holland Georginio Wijnaldum szerződtetése is (neki is 2021-ig szól a szerződése jelenlegi klubjánál).