Messi belefáradt, hogy mindenért őt hibáztatják (Fotó: AFP)

 

Messit legutóbb Antoine Griezmann korábbi ügynöke vádolta meg azzal, hogy nehézzé tette védence számára a barcelonai beilleszkedést. Az argentin válogatottól visszatérő támadó a repülőtéren fakadt ki az őt kérdező újságíróknak.

Az igazat megvallva belefáradtam már, hogy mindig minden problémáért én vagyok a felelős. Mindezek mellé a tizenöt órás repülőút után az adóhatóság emberei várnak. Őrület – mondta a 33 éves labdarúgó a barcelonai reptéren, miután visszatért a katalán városba az argentin válogatottól.

Eric Olhats, a tavaly nyáron szerződtetett Griezmann korábbi képviselője azt mondta, Messi „rémuralma" nehézzé tette a francia csatár beilleszkedését.

Az FC Barcelona csapatkapitánya a nyáron távozni akart katalán anyaegyesületétől, ám végül letett arról, hogy eligazoljon, mert nem akart jogi vitákba bonyolódni arról, hogy ki kell-e érte fizetni a 700 millió eurós kivásárlási árat. Messi szerződése egyébként jövő nyáron lejár, így szabadon igazolhatóvá válik, ha addig nem köt új megállapodást.

Az argentin klasszis  emellett a spanyol adóhatóságokkal is harcol: 2016-ban 21 hónapos börtönbüntetésre, illetve kétmillió eurós pénzbüntetésre ítélték, mert 4.2 millió dollárral megkárosította a szervezetet. Messi nem vonult börtönbe, mivel a spanyol törvények szerint büntetlen előéletűként 250 ezer eurós bírsággal megválthatta szabadságát, büntetését pedig két évre felfüggesztették.