A Barca Suárezére J. Rodríguezzel és Kroosszal tromfolt a Real

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2014.07.26. 11:27
null
A Real Madrid James Rodríguez érkezését is bejelentette (Fotó: Action Images)
Nem is rendes nyár az, ahol nem csapnak bősz költekezést a szerencsésebb országok labdarúgócsapatai, ezért aztán idén is lelkesen dalolva vállalkoztunk arra, hogy rendet vágjunk a transzferőrületben, ösvényt mutassunk az euródzsungelben, gatyába rázzuk a pletykahadsereget. Íme, a nyári transzfersorozat!

CSODATRIÓ ALAKULT

Korábbi sikereihez képest az elmúlt idényt megszenvedte az FC BARCELONA, ezért nem meglepő, hogy az új elnök és a vezetőség alapos nagytakarítást rendezett. Új műsorhoz új férfi kell: a kispadra érkezett a klub egykori játékosa, a trénerségben már tapasztalatot szerző Luis Enrique, aki innentől kezdve rendezte a renoválást. Cesc Fabregas, Alexis Sánchez, Keirrison rossz vételnek bizonyultak a jelek szerint, Bojan Krkic, Isaac Cuenca, Jonathan dos Santos és Oier Olazábal nem tudott áttörni, José Manuel Pinto örök kiegészítő ember volt (az idén márciusig), Víctor Valdés távozása és Carles Puyol visszavonulása pedig egy korszak lezárását vetíti előre, még akkor is, ha a 34 éves Xavi marad még egy szezon erejéig.

Nem keveset, a hírek szerint 81 millió eurót áldozott a klub Luis Suárezért, de gigasumma ide vagy oda: ha az uruguayi úgy termeli a gólokat, mint Liverpoolban, akkor végeredményben potom összegért kaparintották meg a csatárt. Aki a sajtóban százféle okot felhozott annak indoklására, hogy miért akart menni Liverpoolból, holott napnál világosabb, hogy miért hagyta ott a „vörösöket” a futballvilág csúcsaira visszaülni akaró Barca kedvéért, ahol egyébként nem sokkal keres majd többet a liverpooli évi 12 millió eurónál.

Egyébként lehetett olvasni 89, illetve 95 millió eurós vételárról is – utóbbi a kivásárlási ár –, alighanem az ügynököknek, ügyvédeknek és az állami sápszedőknek befizetett összegekről lehet szó; a Barca egyik közleménye szerint 77 millió eurót fizetett a játékosért a Poolnak, ami ebben a formában igaz is lehet. A járulékos költségekről nem csak közbeszerzés során lehet hallani, lásd még a Lewa-ügyet.

ÚJ KAPUS ELÉ RENOVÁLT VÉDELEM

Két kapus távozott, kettő érkezett, és mind a kettő 12 millióért – ebből is látszik, hogy a német korosztályos világ- és Európa-bajnok, de a brazíliai kalandról lemaradó Marc-André ter Stegen és a nála jóval idősebb, 31 esztendős Claudio Bravo nyílt harcot vív az 1-es pozícióért. Két kevésbé híres, de a La Ligában posztjukon a legjobbak közé tartozó futballistát is vet(etet)t Enrique. A középső és jobb oldali középpályás, Ivan Rakitic 18 millióért érkezett a Sevillától, és az elmúlt idényben 12 gólt szerzett és 12 asszisztot jegyzett a bajnokságban. Barcelonai szerepköréről mindent elmond, hogy a Pep Guardiola, majd a Fabregas által viselt 4-es mezben mutatták be a Camp Nou közönségének. Édesapja szerint a két madridi nagycsapat is bejelentkezett a horvátért, aki egyik honfitársával is együtt edzhet alkalomadtán, ugyanis az új Robert Prosinecki, az új Luka Modric, Alen Halilovic potom 2.2 millióért a katalánokhoz került a Dinamo Zagrebtől, és egyelőre a tartalékok között játszik. Az összeg merőben meglepő ahhoz képest, hogy angol lapok tavaly gyakorlatilag már át is igazoltatták bő tízmillióért a Tottenhammel – igaz, e fölé szökkenhet a mostani vételár is, ha megfelelően teljesít a fiatalember, aki bár még csak 18 éves, de már tavaly bemutatkozhatott a horvát nagyválogatottban.

Évek óta megbízhatóan bekkel a francia Jérémy Mathieu is, ezért áldozott érte húszmilliót a Barca (ennyi volt a kivásárlási ár), ami azért némileg meglepő egy ősszel a 31. életévébe lépő hátvéd esetében. Az viszont nem mellékes, hogy középen és a bal szélen is bevethető, akár a középpályán is, és mivel Gerard Piqué hosszabbított, Javier Mascherano ismét előremehet szűrni, hiszen a vb-n zseniálisan tevékenykedett ebben a szerepkörben.

Nem tudni, kap-e bizalmat a kölcsönben megerősödő Rafinha és Gerard Deulofeu, valamint milyen sikerrel üldözik Enriquéék a firenzei Juan Cuadradót és a dortmundi Marco Reust; bár alighanem a kolumbiai osztogatónak van több esélye a „blaugránába öltözésre”; Mathieu érkezése pedig talán becsapja a kiskaput Daley Blind, az atléticós Miranda és Jan Vertonghen előtt is. Létezik egy olcsóbb megoldás is: a sportigazgató, Andoni Zubizarreta Sao Paulóba menesztette segítőjét, Albert Valentínt, hogy tárgyaljon Rodrigo Caio megvételéről.

Ugyanakkor továbbra sem adták fel a reményt, hogy megszerezzék Marquinhost a PSG-től, ajánlatuk már 40 milliónál tart, Suárez pedig abban bízik, hogy nemzetközi Sportdöntőbíróság megengedi, hogy klubjában pályára léphessen az idény kezdetétől.

KROOS IDE VAGY ODA, „HÁMESZ” A NAGY NYÁRI FOGÁS?

Csak kettőt igazolt a REAL MADRID, de mindkettő ütött, mint az ázott hegesztő: megvette a Bayern München és a világbajnok német válogatott karmesterét, az utóbbi illetőségében Mesut Özilt teljesen elhomályosító Toni Kroost, akit alig 30 millió euróért engedett el egykori klubja. A Bayern ugyan megpróbálta tartóztatni, de a középpályás mindenképpen távozni akart, és végül nem a Manchester United ajánlatát fogadta el – a müncheniek pedig nem akartak vele úgy járni, mint a Dortmund Robert Lewandowskival.

„A Real Madrid a világ legjobb klubja, előrelépés a Bayern München után. Nem kellett gondolkodnom a válaszon. A Real Madrid nagyon szeretett volna megszerezni, szinte pillanatok alatt egyezségre jutottunk” – nyilatkozta átigazolásáról Kroos, és hihetünk ezúttal a transzferálás utáni csöpögősnek, mivel az MU évi 15 milliós fizetéssel csábította, a Real 12-vel (bruttóban), mégis utóbbit választotta. Ez nettóban hat körül lesz majd, és ennyit Münchenben is megkereshetett volna, ha elfogadja a szerződés-hosszabbítást. Korábban egyébként nettó 4.5-öt kapott.

Na ja, egy szint fölött már nem minden a pénzt, és tessék itt a szint kifejezésnek több értelmet is keresni.

Lett tehát igazi karmestere a Realnak, akinek hiánya olykor bántó volt az elmúlt idényben. Szélsőügyileg nem állt rosszul a gárda, de lesz azért helye James Rodrígueznek: a nyári vb egyik aranygyermeke nagyon realos szeretett volna lenni, és nem állt elé a Monaco, Florentino Pérez pedig hajlandó volt érte előteremteni 80 millió eurót. Csak azért nem kötötte meg vele az évtized üzletét a Monaco, mert meglehetősen drágán vette tavaly, 45 millióért – négy éve a Porto 7.35-ért bányászta ki az argentin bajnokságból a kolumbiai kincset. Aki mindkét szélen és a csatár(ok) mögött játszva is képes gól- és assziszterősen futballozni, így Cristiano Ronaldóval, Gareth Bale-lel, illetve a Kroos, Isco, Modric hármassal kombinálva mindenképpen borzalmasan erős elegyet alkot majd. Nem maradt hely így Ángel Di Maríának, akit alighanem a PSG visz el 60 millió körüli összegért, egy gyanús illatú kölcsönüzlet keretében, de Iker Casillasnak is mehetnékje van, a balul sikerült vb és a sok kispadozás után talán jót tesz neki a környezetváltozás. Vele tarthat az Arsenalhoz a több nagycsapat által csábított, jövőre lejáró szerződésű Sami Khedira, a legendás kapus helyettese pedig a Costa Rica-i Keylor Navas lesz, akivel már meg is egyeztek a madridiak ötéves szerződése részleteiben, és a Levantével sem birkóznak tovább a tízmilliós kivásárlási ár miatt.

Akit csábítanak még a Realtól, az a fiatal védő, Raphaël Varane, akivel José Mourinho szeretne újraegyesülni, és a gall mindenképpen jól jár a lehetőséggel, hiszen így megemeltetheti évi 1.5 milliós bérét (Keylor Navas akár ötször ennyit kereshet majd az insidespanishfootball.com szerint), Iscót pedig a Manchester City várja tárt pénztárcával, ahonnan felvetődött Álvaro Negredo visszatérése.

DE KI LESZ A CSAPAT ÉKE?

Carlo Ancelotti ugyanis egyben tartotta védelmét: Pepét és Fábio Coentraót a Monaco kérte, de nem engedte őket az olasz szakember, a tengely és a szélek nagyon is rendben vannak, de Karim Benzemáról sok mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy megbízható módon termelné a gólokat, és bekaparna pici találatocskákat akkor is, ha társai csütörtököt mondanak körötte.

Ezért került szóba Negredo, és ezért nyilatkozott nyíltan arról Falcao, hogy szívesen menne a Realba, és szerződése engedi is ezt. Róla lemondhatnak a jelek szerint a madridiak, hacsak nem adnak el két-három játékost, pedig az már a tavalyi bajnokságban kiviláglott, hogy igencsak szűkös kerettel bütykölget Ancelotti. Ha jobban belegondolunk, mozdítható klasszis középcsatár per pillanat tudomásunk szerint csak Edinson Cavani, de őt is 60 millió környékén lehetne megkapni. Vagy Di Maríára elcserélni, és akkor a PSG is kijátssza az UEFA előírásait, hiszen a párizsi egylet már nem igazolhat pénzért senkit sem a nyáron – ám így újabb eladások nélkül a Real kerülhet bajba a pénzügyi fair play miatt…

A legújabb csatárkiszemelt olasz lapok szerint egyébként Stephan El Shaarawy, de a Milan támadójáért tett első, 16 milliós ajánlatot visszautasították az olaszok. Bár ha így mennek továbbra is a mezeladások (két nap alatt 345 ezer J. R., 26 millió euró értékben), nem lesz gond ezzel sem!

Remek üzletet csaptak viszont Álvaro Morata eladásával, akiért húszmilliót reszkírozott a Juventus, Nuri Sahinért hetet utalt a Dortmund, Casemiróért pedig 1.5-öt adott a Porto most, és vételi opcióval is rendelkezik.

Köt azért furcsa üzleteket Carlo mester, hiszen megvette 2.2 millióért a 23 éves finn csatárt, Eero Markkanent az AIK-tól, aki tavaly 10 svéd bajnokin 3 gólt szerzett, és a tartalékok között pallérozódik egyelőre. Ingyen érkezett viszont a 18 éves brazil balbekk, Abner a Coritibától, és a korosztályos válogatottakban vívta ki a megfigyelők elismerését.

AKIKNEK A „NEM IS ROSSZ” MÁR RÉGEN KEVÉS

Szép csendben tevékenykedik az átigazolási piacon az ATLÉTICO MADRID (Diego Simeone csak a kispad előtt kap vérszagot), amely az elmúlt idényben megmutatta, hogy a labdarúgás messze nem csak a labda rúgásából áll, lásd még: az akarat diadala. Nem csoda, ha ismét megrabolták a klubot a nála sokkal gazdagabbak: a Chelsea elvitte Diego Costát és Filipe Luíst, összesen 58 millióért, távozott érdemeik elismerése mellett David Villa és Diego, de nulla haszonkulccsal, a támadó Adriánért ellenben 11 milliót adott a Porto.

Három kapus is távozott a Chelsea-nek kölcsönből visszaadott Thibaut Courtois mellett: Roberto Jiménez az Olympiakoszban, Sergio Asenjo a Villarrealnál folytatja 6, illetve 5 millió ellenében, a 34 éves Daniel Aranzubiával pedig nem hosszabbítottak. A Benficából oldották meg a kapusügyet: a klub új 1-ese a szlovén Jan Oblak, akiért bődületesen sokat, 16 milliót fizettek a madridiak. 2010-ben érkezett 1.7 millióért Lisszabonba az NK Olimpijától az 1993-as születésű kapus, aki egy ideig kölcsönben erősödött, az elmúlt idényben 16 bajnokin és négy Európa-liga-mérkőzésen szerepelt, de így is a bajnokság legjobb kapusának választották. A Real is érdeklődött iránta, de a kivásárlási árig csak Simeone jutott el. Oblak helyettese az egykori spanyol U21-es válogatott, de már 30 éves Miguel Ángel Moya lesz, aki a Getafétől érkezett jutányos áron.

SORCSERE ELŐL, LEGENDA ÉRKEZHET

Filipe Luíst az exgranadai, szintén a Real előtt megvett Guilherme Siqueira próbálja meg feledtetni tízmillióért, Costa góljait pedig a Bayerntől 22 millióért megszerzett Mario Mandzukicnak kell(ene) szállítania. Játékstílusa, hozzáállása miatt a horvátnak tökéletesen kell passzolnia a Simeone-kirakósba, ráadásul most buzog a csatárban a bizonyítási vágy. Cseréje a csapat sokadik argentinja, Ángel Correa lesz, akit csak 7.5 millió ellenében engedett el a San Lorenzo. Még csak 19 éves, az elmúlt bajnoki szezont hat góllal és 12 gólpasszal zárta, a támadósor közepén és bal szélén is bevethető. Remek kis játékos lesz majd – ha visszatér fél év múlva, szívműtétjéből teljesen felépülve…

Megtért kölcsönből a brazil támadó, Leo Baptistao egy balul sikerült kirándulás után, de a portugál jobbhátvéd, Sílvio, valamint a két középső középpályás, a hatalmas ígéret Saúl Níguez és a tavaly ilyenkor a St.-Étienne-től vett ötszörös francia válogatott Josuha Guilavogui azonnal beépíthető a kezdőbe. Bár már így is borzalmasan erős az Atlético tengelye, mestere még mindig nem tett le arról, hogy megszerezze az Arsenaltól Santi Cazorlát.

Simeone igazi nagy nyári dobása természetesen Fernando Torres hazacsábítása lenne, akinek szolgálatairól a hírek szerint 25 millió körüli összegért már le is mondana a Chelsea. Éppen Costa miatt… Ha nem ő, akkor a manchesteri Javier Hernández lehet Mandzukic társa, de az sincs kizárva, hogy elfogadja a PSG a Javier Pastoréért tett 40 millió euró közöli madridi ajánlatot.

Van tehát pénz bőven, akadnak kiszemeltek, ám a klub már elérte azt a szintet, hogy 10-15 millión alul nem igazán érdemes erősítenie (hacsak ki nem szúr a mester egy titánt), a felső kategóriás, évi tízmillió körül kereső csillagok viszont még megfizethetetlenek számára.

A már 30 éves csatárt anno elcsábító Liverpool most a fiatal védőt, Javier Manquillót vinné (a rá szintén vevő Arsenalból Nacho Monreal jöhet), miközben egy mexikói tv-csatorna szerint 99 százalék, hogy a vb-hős, Guillermo Ochoa csatlakozik az Atléticóhoz. Két kosarat már kapott nemrégiben az AM: a Mourinho-bébi, José Callejón bevallotta, hogy nagy összegű (állítólag 28 milliós) ajánlat érkezett érte, de a Napoli kapásból visszautasította, az Udinese kapusa, Simone Scuffet pedig maga döntött úgy, hogy marad a Serie A-ban.

A PRIMERA DIVISIÓN ÁTIGAZOLÁSAI, 2014 NYARA
UD ALMERÍA
Érkezett: Tomer Hemed (RCD Mallorca, ingyen), Ximo Navarro (RCD Mallorca, i.), Rubén Rayo (Rayo Vallecano, i.), Teerasil Dangda (kölcsönbe, Muangthong United), Wellington Silva (k., Arsenal), Fran Vélez (Almería B), Julián (Sevilla), Quique (CD Guadalajara, i.), Míchel (kv., Atlético Mineiro), Edgar Méndez (kölcsönből vissza, Tenerife), Raúl García (kv., Deportivo Alavés)
Távozott: Aleix Vidal (Sevilla, 3.000.000 euró), Marcos Tébar (Brentford), Óscar Díaz (szerződése lejárt), Rafita (Murcia, i.), Raúl García (Deportivo Alavés, i.), Esteban (Real Oviedo, i.), Rodri (kv., Barcelona B), Suso (kv., Liverpool), Nélson (kv., Palermo), Marco Torsiglieri (kv., Metaliszt Harkiv), Hélder Barbosa (kv., Sporting Braga), Hans Martínez (kv., Universidad Católica), Julián (kv., Sevilla)
ATHLETIC BILBAO
Érkezett: Borja Viguera (Deportivo Alavés, 1.000.000), Kepa Arrizabalaga (Athletic Bilbao B), Iker Guarrotxena (Athletic Bilbao B), Unai López (Athletic Bilbao B), Raúl Fernández (kv., Numancia), Inigo Ruiz de Galarreta (kv., Mirandés), Jonás Ramalho (kv., Girona), Jon Aurtenetxe (kv., Celta Vigo)
Távozott: Ander Herrera (Manchester United, 36.000.000), Inigo Pérez (Numancia, i.), Raúl Fernández (Racing Santander, i.), Jonás Ramalho (k., Girona), Unai Albizua (k., Tenerife)
ATLÉTICO MADRID
Érkezett: Mario Mandzukic (Bayern München, 22.000.000), Jan Oblak (Benfica, 16.000.000), Guilherme Siqueira (Granada, 10.000.000), Ángel Correa (San Lorenzo, 6.000.000), Miguel Ángel Moya (Getafe, 3.000.000), Leo Baptistao (kv., Real Betis), Sílvio (kv., Benfica), Rubén Pérez (kv., Elche), Saúl Níguez (kv., Rayo Vallecano), Sergio Asenjo (kv., Villarreal), Roberto Jiménez (kv., Olympiakosz), Borja Bastón (kv., Deportivo La Coruna), Josuha Guilavogui (kv., St.-Étienne), Óliver Torres (kv., Villarreal)
Távozott: Diego Costa (Chelsea, 38.000.000), Filipe (Chelsea, 20.000.000), David Villa (New York City), Diego (Fenerbahce, i.), Adrián (Porto, 11.000.000), Óliver Torres (k., Porto), Roberto Jiménez (Olympiakosz, 6.ol000.000), Sergio Asenjo (Villarreal, 5.000.000), Rubén Pérez (k., Torino), Daniel Aranzúbia (szl.), Thibaut Courtois (kv., Chelsea), José Sosa (kv., Metaliszt Harkiv)
FC BARCELONA
Érkezett: Luis Suárez (Liverpool, 81.000.000), Jérémy Mathieu (Valencia, 20.000.000), Ivan Rakitic (Sevilla, 18.000.000), Marc-André ter Stegen (Borussia Mönchengladbach, 12.000.000), Claudio Bravo (Real Sociedad, 12.000.000), Denís Suárez (Barcelona B), Jordi Masip (Barcelona B), Keirrison (kv., Coritiba), Bojan Krkic (kv., Ajax Amsterdam), Gerard Deulofeu (kv., Everton), Rafinha (kv., Celta Vigo)
Távozott: Cesc Fabregas (Chelsea, 33.000.000), Alexis Sánchez (Arsenal, 37.800.000), Victor Valdés (szl.), Cristian Tello (k., Porto, 2.000.000), Denís Suárez (k., (Sevilla), Isaac Cuenca (Deportivo La Coruna, i.), Jonathan dos Santos (Villarreal, 2.000.000), Oier Olazábal (Granada, i.), Keirrison (Coritiba, i.), José Manuel Pinto (szl.), Carles Puyol (visszavonult), Bojan Krkic (Stoke City, 5.000.000)
CELTA VIGO
Érkezett: Joaquín Larrivey (Rayo Vallecano, i.), Carles Planas (Barcelona B), Sergi Gómez (Barcelona B), Gustavo Cabral (Arsenal de Sarandí, i.), Pablo Hernández (O'Higgins, 1.600.000), Rubén Blanco (Celta Vigo B), Cristian Bustos (kv., Sporting Gijón), Jota (kv., Eibar), Jonathan Vila (kv., Beitar Jerusalem), Samuel Llorca (kv., Deportivo Alavés)
Távozott: Samuel Llorca (k., Real Valladolid), Cristian Bustos (RCD Mallorca, i.), Jonathan Vila (Real Oviedo, i.), Mario Bermejo (visszavonult), Gustavo Cabral (kv., Arsenal de Sarandí), Rafinha (kv., Barcelona), Jon Aurtenetxe (kv., Athletic Bilbao), Inigo López (kv., PAOK), Welliton (kv., Szpartak Moszkva)
FC CÓRDOBA
Érkezett: Federico Cartabia (k., Valencia), Matos (k., Fiorentina), Fidel (k., Elche), Mike Havenaar (Vitesse, i.), Deivid (Las Palmas, i.), José Carlos (Rayo Vallecano, i.), Patrick Ekeng Ekeng (Lausanne, i.), Aritz López Garai (Sporting Gijón, i.), Dani Pinillos (Córdoba B), Dani Pinillos (Córdoba B), Javi Cabezas (kv., Écija), Jaime Astrain (kv., Cartagena), Joselu (kv., Real Jaén)
Távozott: Fran Cruz (k., Alcorcón), Arturo Rodríguez (k., Alcorcón), Jaime Astrain (Real Jaén, i.), Bernardo (k., Racing Santander), Javi Cabezas (k., Huesca), Pelayo (kv., Elche), Ulises Dávila (kv., Chelsea), Aritz López Garai (kv., Sporting Gijón)
DEPORTIVO LA CORUNA
Érkezett: Lucas (k., PAOK), Roberto Canella (k., Sporting Gijón), Isaac Cuenca (Barcelona, i.), José Rodríguez (k., Real Madrid B), Rudy (kv., Belenenses)
Távozott: Luis Fernández (k., Lugo), Carlos Marchena (szl.), Antonio Núnez (Recreativo Huelva, i.), Borja Bastón (kv., Atlético Madrid), Ibrahim Sissoko (kv., VfL Wolfsburg), Bryan Rabello (kv., Sevilla), Diego Ifrán (kv., Real Sociedad)
SD EIBAR
Érkezett: Raúl Navas (k., Real Sociedad), Ángel Rodríguez (Levante, i.), Javi Lara (Ponferradina, 12.000), Jaime Jiménez (Real Valladolid, i.), Dani García (Real Sociedad B, i.), Julen Iriarte (kv., Logronés)
Távozott: Raúl Navas (Real Sociedad, i.), Urko Vera (szl.), Matías Ibánez (Lanús, i.), David Mainz (Lárisza, i.), Diego Jiménez (szl.), Yuri Berchiche (kv., Real Sociedad), Gilvan Gomes (kv., Hércules Alicante), Alain Eizmendi (kv., Real Sociedad B), José Luis Morales (kv., Levante), Jota (kv., Celta Vigo), Dani García (kv., Real Sociedad B)
FC ELCHE
Érkezett: Mario Pasalic (k. Chelsea), Jonathas (k., Pescara), Przemyslaw Tyton (k., PSV), Pedro Mosquera (Getafe, i.), Adrián González (Rayo Vallecano, i.), Pelayo (kv., Córdoba), Diego Rivas (kv., Tenerife)
Távozott: Fidel (k., Córdoba), Sergio Mantecón (Cádiz, i.), Manu del Moral (kv., Sevilla), Carles Gil (kv., Valencia B), Rubén Pérez (kv., Atlético Madrid), Alberto Botía (kv., Sevilla), Javi Márquez (kv., RCD Mallorca), Richmond Boakye (kv., Juventus)
ESPANYOL BARCELONA
Érkezett: Felipe Caicedo (al-Dzsazíra Abu-Dzabi, i.), Anaitz Arbilla (Rayo Vallecano), Salva Sevilla (Real Betis, i.), Pau López (Espanyol B), Christian Alfonso (kv., Alcorcón), Cristian Gómez (kv., Real Madrid B), Sergio Tejera (kv., Deportivo Alavés), Thievy Bifouma (kv., West Bromwich), Carlos Clerc (kv., Sabadell)
Távozott: Pizzi (kv., Benfica), Sidnei (kv., Benfica), Gabriel Torje (kv., Udinese), Jhon Córdoba (kv., Chiapas)
FC GETAFE
Érkezett: Karim Yoda (Astra Giurgiu, i.), Fredy Hinestroza (k., La Equidad), Jonathan López (Vería, i.), Álvaro Vázquez (kv., Swansea City), Álex Pérez (kv., Recreativo Huelva)
Távozott: Miguel Ángel Moya (Atlético Madrid, 3.000.000), Ciprian Marica (Torku Konyaspor, i.), Pedro Mosquera (Elche, i.), Jaime Gavilán (Levante, i.), Lisandro López (kv., Benfica)
GRANADA
Érkezett: Lisandro López (k., Benfica ), Javi Márquez (RCD Mallorca, i.), Jean-Sylvain Babin (Alcorcón, i.), Dimitri Foulquier (Stade Rennes), Daniel Larsson (Real Valladolid, i.), Juan Carlos Pérez (k., Sporting Braga), Abdoul Sissoko (k., Udinese), Juan Carlos Paredes (Barcelona Guayaquil), Oier Olazábal (Barcelona, i.), Molla Wague (Caen, i.), Essaid Belkalem (kv., Watford), Ritchie Kitoko (kv., Real Jaén), Jona (kv., Real Jaén), Gai Asszulin (kv., Hércules Alicante), Héctor Yuste (kv., Hércules Alicante), Borja Gómez (kv., Hércules Alicante), Juanma Ortiz (kv., Hércules Alicante), David Ferreiro (kv., Hércules Alicante), Toti (kv., Deportivo Alavés), Pape Diakhaté (kv., Kayseri Erciyesspor), Guilherme Siqueira (kv., Benfica), Allan (kv., Udinese), Alfredo Ortuno (kv., Girona), Jon Ander Garrido (kv., Cádiz), Hasszan Jebda (kv., Udinese), Alexis Zapata (kv., Sassuolo)
Távozott: Guilherme Siqueira (Atlético Madrid, 10.000.000), Allan (Udinese, 3.000.000), Jaszin Brahimi (Porto, 8.500.000), Brayan Angulo (Ludogorec Razgrad, 1.500.000), Juan Carlos Paredes (Watford), Molla Wague (k., Udinese), David Ferreiro (Lugo), Jona (k., Cádiz), Toti (Deportivo Alavés), Toti (Deportivo Alavés), Ritchie Kitoko (kv., Aszterasz Tripolisz), Jon Ander (Cádiz, i.), Alexis Zapata (Udinese), Allan Nyom (kv., Udinese), Alexandre Coeff (kv., Udinese), Oresztisz Karnezisz (kv., Udinese), Odion Ighalo (kv., Udinese), Dimitri Foulquier (kv., Stade Rennes), Recio (kv., Málaga), Michael Pereira (kv., RCD Mallorca), Tiago Ilori (kv., Liverpool)
UD LEVANTE
Érkezett: Rafael Martins (Audax Sao Paulo, i.), Víctor Pérez (k., Real Valladolid), Jaime Gavilán (Getafe, i.), Víctor Camarasa (Levante B), Iván López (kv., Girona), José Luis Morales (kv., Eibar), Roger (kv., Real Zaragoza), Aloys Nong (kv., Recreativo Huelva)
Távozott: Roger (k., Real Valladolid), Sérgio da Silva Pinto (Fortuna Düsseldorf), Pedro Ríos (szl.), Ángel Rodríguez (Eibar, i.), Miguel Pallardó (szl.), Nagore (Alcorcón, i.), Babá (kv., Sevilla)
FC MÁLAGA
Érkezett: Luis Alberto (k., Liverpool), Roberto Rosales (Twente), Ricardo Horta (Vitória Setúbal, 800.000), Arthur Boka (VfB Stuttgart, i.), Recio (kv., Granada), Roberto Chen (kv., Zulte-Waregem), Bobley Anderson (kv., Zulte-Waregem)
Távozott: Willy Caballero (Manchester City, 8.000.000), Bartlomiej Pawlowski (kv., Widzew Lódz), Munir el-Hamdaui (kv., Fiorentina), Nordin Amrabat (kv., Galatasaray), Olekszandr Jakovenko (kv., Fiorentina), Eliseu (Benfica, 1.000.000)
REAL MADRID
Érkezett: Toni Kroos (Bayern München, 30.000.000), James Rodríguez (Monaco, 80.000.000), Nuri Sahin (kv., Borussia Dortmund), Gyenyisz Cserisev (kv., Sevilla)
Távozott: Álvaro Morata (Juventus, 20.000.000), Nuri Sahin (Borussia Dortmund, 7.000.000), Casemiro (k., Porto, 1.500.000), Gyenyisz Cserisev (k., Villarreal)
REAL SOCIEDAD SAN SEBASTIÁN
Érkezett: Alfred Finnbogason (Heerenveen, 8.000.000), Joseba Zaldua (Real Sociedad B), Jon Gaztanaga (Real Sociedad B), Raúl Navas (Eibar, i.), Inaki Urkizu (Sestao River), Inaki Urkizu (kv., Real Unión), Yuri Berchiche (kv., Eibar), Mikel Abaroa (kv., Real Unión), Óscar Vega (kv., Real Unión Irún), Liassine Cadamuro (kv., RCD Mallorca), Diego Ifrán (kv., Deportivo La Coruna), Gerónimo Rulli (k. Estudiantes)
Távozott: Claudio Bravo (Barcelona, 12.000.000), Javi Ros (RCD Mallorca, i.), Raúl Navas (k., Eibar), Mikel Abaroa (Logronés, i.), Inaki Urkizu (k., Real Unión), José Ángel (kv., Roma), Esteban Granero (kv., Queens Park)
FC SEVILLA
Érkezett: Daniel Carrico (Reading, 1.800.000), Iago Aspas (k., Liverpool), Denís Suárez (k., Barcelona), Grzegorz Krychowiak (Stade Reims, 5.500.000), Aleix Vidal (Almería, 3.000.000), Nicolás Pareja (Szpartak Moszkva, 2.500.000), Mariano Barbosa (Las Palmas, 150.000), Manu del Moral (kv., Elche), Alberto Botía (kv., Elche), Javi Hervás (kv., Hércules Alicante), Babá (kv., Levante), Diego Perotti (kv., Boca Juniors), Raul Rusescu (kv., Sporting Braga), Julián (kv., Almería), Bryan Rabello (kv., Deportivo La Coruna), Miroslav Stevanovic (kv., Deportivo Alavés), Tiberio Guarente (kv., Chievo Verona)
Távozott: Ivan Rakitic (Barcelona, 18.000.000), Diego Perotti (Genoa, 300.000), Julián (Almería), Marko Marin (kv., Chelsea), Nicolás Pareja (kv., Szpartak Moszkva), Daniel Carrico (kv., Reading), Stéphane Mbia (kv., Queens Park), Gyenyisz Cserisev (kv., Real Madrid), Tiberio Guarente (Empoli, i.), Javi Hervás (k., Sabadell)
FC VILLARREAL
Érkezett: Sergio Asenjo (Atlético Madrid, 5.000.000), Antonio Rukavina (Real Valladolid, i.), Javier Espinosa (Barcelona B, i.), Gyenyisz Cserisev (k., Real Madrid), Hernán Pérez (Olympiakosz), Matías Nahuel (Villarreal B), Jonathan dos Santos (Barcelona, 2.000.000), Aitor Fernández (Villarreal B), Jonathan de Guzmán (kv., Swansea City), Gerard Moreno (kv., RCD Mallorca)
Távozott: Jérémy Perbet (Basaksehir), Sergio Asenjo (kv., Atlético Madrid), Joan Román (kv., Barcelona B), Óliver Torres (kv., Atlético Madrid)
VALENCIA
Érkezett: André Gomes (Benfica, 15.000.000), Carles Gil (Valencia B), Rodrigo de Paul (Racing Club, 4.800.000), José Luis Gayá (Valencia B), Aly Cissokho (kv., Liverpool), Jonathan Viera (kv., Rayo Vallecano), Adil Rami (kv., Milan), Éver Banega (kv., Newell's), Dorlan Pabón (kv., Sao Paulo), Hélder Postiga (kv., Lazio), Andrés Guardado (kv., Bayer Leverkusen), Nicolás Otamendi (kv., Atlético Mineiro)
Távozott: Adil Rami (Milan, 4.250.000), Juan Bernat (Bayern München, 10.000.000), Federico Cartabia (k., Córdoba), Dorlan Pabón (Monterrey, 6.000.000), Philippe Senderos (Aston Villa, i.), Ricardo Costa (szl.), Seydou Keita (Roma, i.), Oriol Romeu (kv., Chelsea), Eduardo Vargas (kv., Napoli), Jérémy Mathieu (Barcelona, 20.000.000)
RAYO VALLECANO
Érkezett: Antonio Amaya (Real Betis, i.), Jozabed Sánchez (Real Jaén, i.), Derek Boateng (Fulham, i.), Manucho (Real Valladolid, i.), Alex Moreno (RCD Mallorca B, i.), Quini (Real Madrid B, i.), Jorge Morcillo (Recreativo Huelva, i.), Diego Aguirre (Toledo, i.), Adrián Embarba (Rayo Vallecano B), Alejandro Pozuelo (Swansea City, i.)
Távozott: Anaitz Arbilla (Espanyol), Joaquín Larrivey (Celta Vigo, i.), Alejandro Gálvez (Werder Bremen, i.), Razvan Rat (PAOK, i.), Adrián González (Elche, i.), Sebastián Fernández (szl.), Rubén (Almería, i.), Nery Castillo (szl.), José Carlos (Córdoba, i.), Alberto Perea (szl.), Johan Mojica (kv., Deportivo Cali), Saúl Níguez (kv., Atlético Madrid), Christian Cueva (kv., Unión Espanola), Iago Falqué (kv., Tottenham Hotspur), Jonathan Viera (kv., Valencia), Samuele Longo (kv., Inter), Rubén Rochina (kv., Blackburn Rovers), Borja López (kv., Monaco), Leonel Galeano (kv., Independiente)
AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK
CA OSASUNA
Érkezett: Javier Flano (Mirandés, i.), Roland Lamah (kv., Swansea City), David Timor (kv., Girona), Jon Echaide (kv., Hércules Alicante)
Távozott: Oriol Riera (Wigan Athletic, 2.500.000), Roland Lamah (szl.), Emiliano Armenteros (Chiapas, i.), Lolo (szl.), Marc Bertrán (szl.), Cristian Lobato (szl.), Nino (szl.), Eneko Satrústegui (szl.), Patxi Punal (visszavonult), Javi Acuna (kv., Watford)
REAL VALLADOLID
Érkezett: André Leeo (Pacos Ferreira), Javi Chica (Real Betis Sevilla, i.), Roger (k., Levante), Samuel Llorca (k., Celta Vigo), Chus Herrero (Girona, i.), Dani Hernández (kv., Aszteras Tripolisz), Gilberto García (kv., Independiente)
Távozott: Antonio Rukavina (Villarreal, i.), Javi Guerra (Cardiff City, i.), Daniel Larsson (Granada, i.), Víctor Pérez (k., Levante), Manucho (Rayo Vallecano, i.), Humberto Osorio (szl.), Valdet Rama (szl.), Jaime Jiménez (Eibar, i.), Heinz Barmettler (szl.), Javier Baraja (szl.), Fausto Rossi (kv., Juventus), Stefan Mitrovics (kv., Benfica)
REAL BETIS SEVILLA
Érkezett: Jorge Casado (Real Madrid B, i.), Francisco Molinero (Real Murcia, i.), Dani Pacheco (Alcorcón, i.), Daniel Giménez (Alcorcón, i.), Bruno González (Tenerife), Caro (Real Betis B), Ezequiel Calvente (kv., Recreativo Huelva), Vincenzo Rennella (kv., Lugo), Álex Martínez (kv., Real Murcia), Stephan Andersen (kv., Go Ahead Eagles)
Távozott: Joan Verdú (szl.), Salva Sevilla (Espanyol, i.), Javi Chica (Real Valladolid, i.), Antonio Amaya (Rayo Vallecano, i.), Nacho (szl.), Stephan Andersen (Köbenhavn, i.), Juan Carlos Pérez (kv., Sporting Braga), Leo Baptistao (kv., Atlético Madrid), Dídac Vila (kv., Milan), Alfred N'Diaye (kv., Sunderland), Guillermo Sara (kv., Atlético de Rafaela)
Lezárva péntek reggel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik