Carvajal sérülése után Pérez azonnali szerződéshosszabbítást kért tőle

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2024.10.06. 21:21
null
Dani Carvajal 2026-ig szóló szerződést írt alá (Fotó: Real Madrid, archív)
Mint arról beszámoltunk, Dani Carvajal többszörös térdszalagszakadást szenvedett a Real Madrid Villarreal elleni szombati spanyol első osztályú labdarúgó-bajnoki mérkőzésén. A királyi gárda a hivatalos honlapján vasárnap bejelentette, szerződést hosszabbított a játékossal, sajtóhírek szerint a klubelnök, Florentino Pérez az eset után azonnal felajánlotta neki az új, 2026 június végéig szóló kontraktust, s Carvajal el is fogadta.

Carvajal a 2–0-ra megnyert mérkőzés utolsó perceiben Jeremy Pino elől tisztázott, amikor megsérült, és fájdalmas arccal, hordágyon hagyta el a pályát. Sejthető volt, hogy súlyos a sérülése, és vasárnap reggeli üzenetében ezt meg is erősítette:

„A vizsgálatok súlyos térdszalagszakadást mutattak ki, hosszú rehabilitációs folyamat következik, néhány hónapig nem lehetek ott a pályán – írta Dani Carvajal az Instagramon egy kórházban készült szelfi kíséretében. – Már várom, hogy elkezdődjön a rehabilitáció, amelyet követően szörnyetegként térek vissza. Köszönöm a sok kedves üzenetet, áldottnak érzem magam.”

A klub vasárnap bejelentette: egy évvel, 2026 június végéig meghosszabbítja saját nevelésű védője szerződését, aki profi pályafutása során 427 meccsen lépett pályára a királyi gárdában. Ez idő alatt összesen 26 trófeát, hat Bajnokok Ligáját, öt klubvilágbajnokságot, öt UEFA Szuperkupát, négy spanyol bajnoki címet, két Spanyol Kupát és négy Spanyol Szuperkupát nyert a csapattal. 

Az olasz sportújságíró, Fabrizio Romano ezzel kapcsolatban a következőket írta a hivatalos Facebook-oldalán: „A Real Madrid elnöke, Florentino Pérez a sérülést követően rögtön azt akarta, hogy Dani Carvajal meghosszabbítsa a szerződését.”

LA LIGA, 9. FORDULÓ
REAL MADRID–VILLARREAL 2–0 (1–0)
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, 73 842 néző. Vezette: Cuadra
REAL MADRID: Lunyin – Carvajal, Tchouaméni, Rüdiger, F. Mendy – Valverde, Camavinga (Militao, 71.), Modric (L. Vázquez, 90+2.) – Bellingham – K. Mbappé (Rodrygo, 71.), Vinícius Jr. (Arda Güler, 79.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
VILLARREAL: Conde – Kiko Femenia, L. Costa, Albiol (L. Bailly, 68.), Cardona (Bernat, 86.) – Comesana, P. Gueye, Parejo (Terrats, 79.), Baena (Yéremy Pino, 68.) – T. Barry, N. Pépé (Akhomach, 68.). Vezetőedző: Marcelino
Gólszerző: Valverde (14.), Vinícius Jr. (73.)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik